Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da sumiramo, unistice se i ono malo zelenila sto imamo u centru da bi se napravio milioniti spomenik koji ce svakodnevno da nas podsjeca na sva sra nja koja smo imali pocetkom devedesetih. Da naprave neki park, pa u sklopu tog parka nek prave sta hoce, ali ovo vise nema nikakvog smisla. 30 godina od rata, halo ljudi! Grad nema niti jedan park, nema niti jedan trg. Ono sto mi zovemo parkom vecinom su parkici ili brdo, a mi trgom smatramo trotoare ispredc crkve ili trznice...
Treba da imamo podjsetnike. Očigledno si mlad i zelen . Treba znati da se istorija ne ponovi. A ko biva ti si sjedio u tom parku?
@kolaKOLASIVEboje69 Ako te bas zanima, odrastao tu i bio je jedan od najljepsih parkica u gradu prije rata. Kad ga vec spominjes taj parkic je vec spomen park u kojem vec postoji spomenik V.M. Crnom. ali to nije poenta, da je bilo koji komad zemlje. osim toga, kad me vec vuces za jezik, taj park je vec spomen park, s
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakav kriminal. I ponovo ce da namjeste kojekakvim likovima da nam pokupe milione za spomenike! Isti slucaj ko sa Sarajevskim cilimom, bistom Hadzica na Ilidzi itd itd
Ne brini Sarajlić će to da sredi.Po mišljenju SDA 60.000 bošnjaka je dalo život kako kako bi komunističku partiju zamijenili vladavinom SDA.Oni misle da samo oni trebaju da vladaju.
60.000 bošnjaka je dalo život da se Hrvatskoj olakša samostalnost po svaku cijenu... SDA je osnovana u Zagrebu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nevjerovatno koliko mi nemamo poštovanje prema pripadnicima Armije RBiH, oko 6 hiljada je položilo svoje živote za odbranu Sarajeva a nemamo centralno obilježje ARBIH odnosno 1.korpusu. To isto Gradsko vijeće i Gradonačelnica Karić je odobrilo spomen obilježje HVO Sarajevo na Č.Vili (a isti su dezertirali kod neprijatelja preko Miljacke i Stupa), ali nije prihvatila inicijativu da se 1.korpusu podigne spomen obilježje.
Problem sa tom armijom je nastao kad je uvedeno tekbiranje... Nikad ali NIKAD se ostala dva naroda neće složiti da je tekbir armija isto tako i njihova, neće ni sekularni Bošnjaci
Bas je ovaj narod u Sarajevu ograisao sa ovom vlascu
U Novom Gradu u Sarajevu svaki spomenik je sakriven ili kafanom ili asfaltom,a puna usta patriotizma efendicu
Pa pametno, spomenike tamo negdje gdje ideš kad imaš vremena, a na ulici nek vrvi ŽIVOT! Nećemo valjda svuda spomenika ko u Sjevernoj Koreji?!
Podržavam u potpunosti. Osim toga i pitanje zasto se već 6. godina ne vraća bista Narodnog heroja i. antifašiste Omera Maslićana mjesto s kojeg je od odnesena po mrklom mraku.
Taman, ionako ce ostati samo starci pa mogu da gledaju u spomenik i pitaju se gdje im je omladina. Samo vi zivite u proslosti dok vam buducnost nestaje. Kaze treba njegovati kulturu sjecanja, da se ne ponovi, mora da se zna, to je jedino sto znate, jedino, spomenik na spomenik.
nipovcima samo populizam i obmana jaca strana. fabrika i staranje viska vrijednosti im je nepoznanica
A samo se u Sarajevu ratovalo? Kada je ono Armija BiH oslobodila Ilidzu Grbavicu Vogoscu Ilijas...? A ja to je mjenjano za druge gradove, pa sad ti ljudi kada dodju u Sarajevo kazemo im sto si dosao? Idi kuci.
Postali smo drustvo murala i spomenika umjesto nauke i prevencije.
Jel se tu racuna i preko 300 ubijenih/nestalih sa Grbavice 1992-1995 ?
Samo što više spomenika, da nešto ostane kad se zadnje dijete iseli!
Pozovite onog Glumca iz Tesnja. sto je reko da smo se sami poubijali.Da skine vrbcu na spomeniku.Da se izvini zrtvama.Posto ga Forsirate.
A gdje spomenik za Sehide i poginule borce ??
Pa nesmiji ljutit ce se iz koalicije im drugovi
Pa to je SDA napravila davno al u q.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)