Općina Novi Grad
59

Hasan Hodžić koji je osuđen zbog korupcije sada je kandidat Snage naroda u Sarajevu, Ramo Isak kaže da nije znao

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Bivši vijećnik iz Novog Grada Hasan Hodžić koji je 2021. osuđen na godinu zatvora zbog primanja mita nalazi se na kandidatskoj listi stranke "Snaga naroda" za Općinsko vijeće Novi Grad u Sarajevu.
"Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Hasana Hodžića zbog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem", glasila je vijest u aprila 2021. godine.

On se teretio da je od početka jula 2019. godine do kraja aprila 2020. godine u svojstvu općinskog vijećnika i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo neposredno i u više navrata zahtijevao novčani iznos u rasponu od 50.000 KM do 100.000 KM od stranog investitora kako bi pravnom licu "Rojal Plaza" preko vijećnika u Novom Gradu ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove općine.

Ipak, Hodžić zvani Ćasa je sada kandidat na lokalnim izborima ispred stranke Snaga naroda čiji je lider Ramo Isak.

Federalni ministar policije i predsjednik Snage naroda za Klix.ba je potvrdio da se ova osoba nalazi na kandidatskoj listi, ali da on nije imao informaciju da je osuđen za korupciju.

"Tačno je da se nalazi na listi. Iskren da budem, ja ne znam sve te ljude, to su radili momci što vode sarajevski kanton. Ja nemam tu informaciju, samo znam da je na listi jer sam je vidio. Ako se ispostavi tačnim, sklonit će se sam, znate neće niko sebi dozvoliti da bude kompromitovan", rekao je Isak.