Vrijedna zahvalnica
81

Hercegovački biznismen kojem je izgorjela jahta u Makarskoj kupio vatrogascima novu opremu i dao novčanu donaciju

D. Be.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mišel Mario Čolak, hercegovački biznismen, kojem je u junu ove godine u Makarskoj izgorjela tri miliona eura vrijedna jahta odlučio je zahvaliti vatrogascima koji su satima gasili njegov 34 metara dug brod.
"Veliko hvala tvrtki FL Nautica d.o.o. i njenom direktoru gospodinu Mariu Čolaku! Zahvaljujući njihovoj velikodušnosti, svi troškovi oštećene opreme i potrošenog vatrogasnog pjenila tijekom intervencije gašenja požara na jahti su podmireni. Osim toga, dobili smo i financijski značajnu donaciju za nabavku dodatne nove opreme koja će nam biti od velike pomoći u daljnjem radu", naveli su iz Vatrogasne jedinica Makarska.

Jahta je plovila pod zastavom Malte, a matična luka joj je ona u Makarskoj. U vlasništvu je poduzetnika iz Širokog Brijega koji se u Makarskoj bavi stanogradnjom, a ovu luksuznu jahtu daje u najam.

Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina, a koji su, srećom, pobjegli nepovrijeđeni.

Za vrijeme požara u rezervoaru jahte bilo je oko pet tona goriva. Jahta je u međuvremenu potonula na bok, a zbog male dubine bar su dva metra broda ostala iznad površine mora. Jahta je 12 sati prije požara uplovila u luku sa šestero gostiju koji su je i unajmili, a sedmični najam košta oko 90 hiljada eura.