Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moramo njegovati kulturu sjećanja ako želimo opstati i jačati našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Narod koji ne pamti svoju prošlost, svoje ratove, bitke i heroje nema budućnost.
To su civilizacijske razlike. Dok jedan komandant govori kako se treba ponasati jedna vojska drugi govori kako je dosao dan osvete nad Turcima.
Kako smo mogli da nasjedemo na foru Otvoreni Balkan ono ustvari bilo ovaj srpski svet sad se sve otkrilo. Gdje Konaković da idemo na baklavu kako on reče u otvorenom Balkanu možemo ići jedni drugima na baklavu za bajram. E glasači trojke priznajte grešku pola vam se prašta
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Eeee zato sad ima heroja po Sarajevu zajedno sa Bakirom i ostalim prvoborcima
Za razliku od Čampare,Konakovića, Zvizdića,Damira Nikšića koji su bili u Njemačkoj ili Forte i Kojovića koji su bili u Americi ili Čudićke u Beogradu, Bakir je cjeli rat roeo u Sarajevu a Bakirov babo je svai dan posjećivao vjnike na linji,od Brčkog do Mostara i od Bihaća do Goražda. Pojašneno??
Jel postoji i jedan slucaj u svijetu da je predsjednik drzave poslao sina u prve borbene redove?Staljin jedino,ja mislim.Ali zato nam sad dezerteri i pobjegulje vode grad.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Heroji su i nasi ocevi, kad ti kazes sine nemoj tako. A i dijete koje poslusa oca je isto heroj.
hodža huška protiv drugih prava ljubav među ljudima
procjene tadašnjeg ratnoga rukovodstva su bile katastrofalne imali smo kapacitet da otvorimo grad i da spasio mnogo života međutim desilo se suprotno danas imamo to što imamo korumpirane političare i demobilisane borce opterećene dezertera i manipulatorima
ne dipr
Enver Sehovic i Safet Zajko su uistinu pravi Heroi odbrane grada pitam se jesu li uzalud dali svoje živote naravno nisu jedini procjena tadašnjeg ratnog rukovodstvo je bila
imalo razuman covjek zna da nisu uzalud dali svoje zivote, ali nove generacije bez razuma tesko da to mogu svatiti
Dragi nas lijepi heroj. Najljepse stepeni imao i uzivao.
To je istinski heroj čisti bez ikakvih mrlja na svoje vojničko djelovanje, Enver Šehović i oni poput njega Safet Zajko,Izet Nanić,General Alagić... ima ih još naravno i oni obični zaboravljeni vojnici iz rovova sa prvih linija.Moraju ostati upamćeni i poštovani oni su temelj naše države i njima da odamo svaku počast i zahvalu što uopšte postojimo danas.
Ponos Bosanski. Da je prezivio mozda bi umro od muke kad vidi sve ovo
Ovako je i bakir. Uvijek s puskom u ruci i prvi dobrovoljac kad treba u borbu
Gdje si vidio da predsjednikov sin ratuje na liniji, hajde molim te pobroji koliko je to predsjednika uradilo u svim ratovima a koliko nije ?
Rahmet ti duši velikanu bosanski
Dosta je nas nastradalo na žući nažalost ništa nismo dobili a bitke obilježavaju oni koji nisu ni znali gdje je Žuć
niste se borili da bi vi nesto dobili vec da bi ovaj narod svoje imao i da nebi robovi bili. Na kraju krajeva branili ste da vas ne pobiju cetnici.
Oni ginuli da bi danasMiokovic, Forto, Vojin, Kojovic vedrili i oblačili državom.. Tugo moja...
A Bakir u trezoru kukavicki se sakrivo.
Užas to su Brigade koje su imala najviše poginulih boraca,, za šta!? Lijepi komandant Puška gdje se zakopo 92 tu i osto.. Puška čuvo ljude za razliku od ovih...
Alahmurahmetile, kakav covjek a imao je samo 26 godina kad je poginuo. Zamislimo da danas 26-godisnjak iz nargilhane brani grad.
Jel ono nas heroj Edin Forto na slici skroz lijevo,prepoznao sam ga po potiljku junackom.
Rahmet duši herojima odbrane Sarajeva, Enver Šehović, Safet Zajko, porodica Panjeta. Pravi i istinski borci.