Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Jasenovcu je bio genocid, bas kao i u Srebrenici, po broju zrtava i gori. Neposteno je i licemjerno zahtijevati rezoluciju o genocidu u Srebrenici i pritom se protiviti genocidu u Jasenovcu.
Jasenovac je već punihe 8 decenija prije svega simbol za ustaški logor, a tek zatim o njemu se razmišlja kao o mjestu. O koncentracijskom logoru Jasenovac napisano je mnoštvo knjiga, a na popisu žrtava koji izrađuje Javna ustanova i spomen-područje Jasenovac krajem ožujka 2016. nalazilo se 83.145 imena. Nažalost, ni to ni brojna svjedočanstva nisu dovoljni, već posljednjih dvadesetak godina postoji potreba da se zločinački i genocidni karakter logora Jasenovac umanji ili negira.
Za Jasenovac se trebaju ustanoviti činjenice na Medjunarodnom Sudu! Btw sama činjenica da su četnici draže mihailovića zajedno sa ustašama i Njemcima odvodili pravoslavno stanovništvo sa Kozare u Jasenovac otkriva puno toga i to treba razjasniti što će reći i da je Srbija saučesnik u ovim zločinima!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jasenovac prvi i jedini logor za djecu na svijetu!
Crna Gora saucesnik.
Dobro je Vučić rekao, rezolucija o genocidu u Srebrenici će pokrenuti niz rezolucija.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sve dok ne budemo sve zrtve gledali istim ocima i sa istom dozom empatije mi na Balkanu nemamo buducnost, činjenice su nepobitne a tonje da su sve tri strane zarad nekih većih ciljeva činili zvjerstva nad onim drugim, samo je to sad teško priznati kad je u pitanju neko od pripadnika tvoje nacije, na prvom mjestu srbima kojima i ja pripadam ali isto tako i hrvatima i bošnjacima. kad svaku zrtvu i svakog zločinca nazvati pravim imenom tek tad za nas na Balkanu ima nade.
Klix, postoji li mogućnost da se da pristojan komentar a da vi to ne proglasite govorom mržnje? Godinama ste upravo vi dozvoljavali da većinski komentatori(ako su komentatori) širili nevidjenu mržnju prema druga dva naroda. Na
Kme, kme, kme
ZABRANIT CG ULAZAK U HRVATSKU, A POGLAVITO DUBROVNIK.
Mi imamo gcidne komšije i sa jedne i sa druge strane
@pistolcolt Koji Bošnjački poslanici u parlamentu C. Gore?! Ako meni kao bh Hrvatu neprestano to spočitavate te želite da budem bh katolik onda se tako odnositi prema svima u regiji! Kako ono@Dzeko3PM kaže DRŽAVA=NACIJA?!
@0576 O ČEMU TI PRIČAŠ, KAKVOJ OBJAVI RATA?! DANAŠNJA RH NIJE SLJEDBENICA NDH VEĆ POBJEDNIČKE, ANTIFAŠISTIČKE KOALICIJE I TO JE SKUPO PLATILA, VELIKIM BROJEM POGINULIH U PARTIZANSKOM POKRETU!! DANAŠNJA RH NE MORA NOSITI STIGMU ZLOČINA U JASENOVCU, ZLOČINI I ZLOČINCI SU OSUĐENI!! ŠTA JA A I MASA HRVATA IMAMO SA JASENOVCEM ILI OVOM DEKLARACIJOM??!!! oprostite na velikim slovima ovi je samo da on vidi kako je glupo!!!
I za srebrenicu su osudjeni pojedinci , ipak je isla u UN...zasto ?
Nase dobre komsije neznase koje vise zla pocinio
@zvijezda92 Ma tko želi da otkine dio BiH?! Šta će mu? Znaš li ti da po statutu i EU i NATO-a njihove članice ne smiju aneksirati niti jedan dio neke druge države a RH je članica obadviju tih organizacija!? Smorište više sa tom šupljom pričom!!!!
licemjerni hdz
Hrvaska je konkretna bas iskrena u ovom slucaju a Crna Gora politizira stvari na cudan nacin. Srebrenica je dokazana, donesena je presuda Medzunarodnog suda i tako bi trebali za Jasenovac postoje sudovi ili vec, postoje dokazi, iznijeti dokaze pred sudom pa utvrditi istinu a ne da komentarima blatimo, opravdavamo zlocin ili dokazivamo jel Jasenovac bio ili ne. Zrtve nisu krive one su temelj postojanja zla i zlih ljudi.
AKO VEĆ NIJE TREBA HITNO POZVATI ADMIRALA DOMAZETA LOŠU.ON CE NAJBOLJE ZNATI KAKO ODREAGOVATI U OVAKVIM SITUACIJAMA.
Admiral Lošo bi pokazao kako ODREAGIRATI a ne ODREAGOVATI! Kontaš?!
Niko ne spominje nevine žrtve već se prepucavaju je li ili nije bio genocid. Naravno da je bio kada maljem i specijalnim zglobnim koljačem ubijate stotine ljudi dnevno samo zato što pripadaju drugoj nacionalnoj ili vjerskoj skupini. Ta okrutnost jasno pokazuje genocidne namjere. Rezolucija o Srebrenici je usvojena u UN a ova u Crnoj gori po nalogu Vučića.
Odmah nakon rata 91-95, odnosi Hrvatske i Crne Gore su bili katastrofalni, da bi Milovom politikom sa susjedima, vraćanjem slika iz Dubrovnika te izvinjenjem za učešće dobrovoljaca u ratu, polako postajali normalniji i na koncu korektni. Međutim ova vrhuška danas u CG, galopirajući vodi te odnose, sa svojim susjedima, u bezdan.
KAKVE VEZE IMA RH DA NDH. NIKAKVE. OVO JE ČIN AGRESIJE C G NA RH. ZNA SE KAKO SE REAGUJE U OVIM SLUČAJEVI MA