Reakcija direktora
11

Hubijar: Morali smo odjaviti Muzura jer je odbijao saradnju s novom upravom Turističke zajednice

Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Midhat Hubijar, direktor preduzeća ZOI '84 i predsjednik povjerenstva Turističke zajednice KS, reagovao je na tvrdnje Nermina Muzura da mu je krivotvoren dokument, kazavši da su ga morali odjaviti jer je ignorisao sve pozive i odbijao saradnju s novom upravom.

"Poreska odjava i prijava je isključiva obaveza poslodavca, a s obzirom na to da gospodin Muzur više nije uposlenik Turističke zajednice, budući da je razriješen odlukom Vlade Kantona Sarajevo i da je uvedeno povjereništvo, naravno da smo ga morali odjaviti jer je ignorisao sve pozive i odbijao saradnju s novom upravom", saopćio je Hubijar.

Naveo je da ne očekuje da se Nermin Muzur razumije u takve stvari.

"Gospodin Muzur će trebati objasniti zašto su lagali javnost da je on magistar turizma kada takvo zanimanje ne postoji u Bosni i Hercegovini, kao ni zašto nema nikakve dokumentaciju o njegovoj školskoj spremi u Turističkoj zajednici. Svjesni smo da je gospodin Muzur navikao da ima prihode i da mu se plaćaju porezi i doprinosi, a da ne radi mnogo, ali mi smo samo izvršavali naše zakonske obaveze", kazao je Hubijar.

Dodao je da je Muzur odlučio napadom započeti javnu, ali i formalnu odbranu.

"S obzirom na to da je revizija ušla u Turističku zajednicu i da su njihovi preliminarni nalazi poprilično zabrinjavajući, apsolutno razumijemo gospodina Muzura. On će trebati javnosti objasniti zapošljavanje supruge kuma Elmedina Konakovića u Turističku zajednicu, na mjesto supruge Željka Komšića koji je mjesecima trpio javne napade bivšeg premijera jer je zaposlio svoju suprugu u Turističku zajednicu, te da objasni šta je radila za skoro 2.000 maraka mjesečno. Potrudit ćemo se u narednim danima da široj javnosti, ali i nadležnim organima, prikažemo poslovanje i stavke na koje je gospodin Muzur nezakonito trošio javni novac", istakao je Hubijar.

Istakao je da je pored finansijske revizije dokumentacija pokazala niz nezakonitosti u radu Turističke zajednice.

"Određena dokumentacija je dostavljena nadležnim organima na daljnju obradu pa će gospodin Muzur dobiti priliku da objasni zašto je, uz ostalo, izuzeo Turističku zajednicu iz sistema javnih nabavki i kako su poslove dobijala udruženja koja su u vlasništvu njegovih prijatelja", kazao je Hubijar.