Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta pročitah i živ ostadoh, ne znam kako je autorima članka, ispade Hrvati i Muslimani digli ustanak protiv ustaša, a Srbi se bavili pljačkanjem hrvatskih i muslimanksih sela :::::))))) , jes malo puno, da se omrvi od ovog, dok je vakat!? Svašta i papir jadni mora trpiti ::::::)))))
Jao kad vidjeh ovu kartu Bosne Srebrene tačno mi napuniste dušu. Akobogda biće ona opet u svojim granicama.
Dno dna zaista.
Znači porediš ovu ZE generaciju, isto godina su imali narodni heroji NOVJ-a to je isto da porediš biciklo i svemirski brod. Nizašta nisu osim da dangube i "lajvaju".
ne vjeruj ni kad poklon nose...vidjeno i dozivljeno mnogo puta
boze sacuvaj pa ja sam u skoli ucio da je to 27 jul a ne 27 juna
moj djed i njegov brat su ostali vjerni slikaru do kraja,
Pa dobro vise ima li sta osim ratova, podsjecanja, sjecanja, istorije. Svaki j dan
Neki su se branili u svojoj zemlji protiv okupatora a neki su ga dočekali čak išli i pod straljingrad crna legija i handzar divizija dok cu čiča i njegovi četnici uradili sve što su mogli ko gerila i napadali svabe svuda čak i oslobodili prvi grad u evropi iako je to misita uradio na svoju ruku jer se predlagalo da se još čeka
Sramota napravit ovakav članak a da se ne spomene Huskin Odred iz bosanake Krajine!
Draza je prvi gerilac u okupiranoj evropi o njemu i njegovim cetnicima u americi su pisani stripovi i pravljeni filmovi odlikovan je od trumana
Kad se citaju partizanske knjige iz 2 sv rata vidi se da su i 90-te godine na isti nacin napadali sa okolnih brda BH gradove.
Morali su u svojoj blizini gledati i trpjeti one koji su im ubijali najuže članove obitelji, a sve zarad bratstva i jedinstva, koje u stvarnosti nikad nije ni postojalo. Zapravo, postojalo je kod nekih ograničenih umova koji nisu došli pameti i pored toga što su za svega pola stoljeća dva puta bili ubijani i proganjani od jednih te istih ubica i progonitelja. Među onima koji su morali šutjeti i trpjeti ubice svoje najbliže rodbine bila je porodica Jaganjac iz Bosanskog Petrovca.
Moj rahmetli otac Ramo pričao mi je kako su ustanici ubili njegova dva brata, moje stričeve Muju i Isaka. Oni su radili u Drvaru. Oni su se tog 27. jula zadesili na pilani kao radnici druge smjene. Svi radnici druge smjene bili su muslimani. Četnici su upali u pilanu i počeli sreda ubijati.
Taj takozvani narodnooslobodilački ustanak bio je ništa drugo do li zločinački pir po Krajini. Tog 27. 7. Je samom Drvaru ubijeno 350 Hrvata i 200 Muslimana a katolicka župa u Drvaru nakon toga prestaje postojati do 95. godine kada HVO i HV ulaze u Drvar
partizani su bili teroristi
u bivšem drvoprerađivačkom pogonu. Katolički svećenik Grga Blažević piše: U isto vrijeme u Drvaru je ubijeno oko 350 katolika i 200 muslimana, koji su dan prije amo došli iz Živinica kod Tuzle, da rade u pilani i celulozi u Drvaru, jer Srbi radnici nisu više dolazili na posao
O pokolju radnika drvarske drvoprerađivačke industrije i danas se prepričava u Drvaru i okolnim mjestima. Oni rijetki koji su tog 27. jula uspjeli izvući živu glavu iz Drvara, morali su o tome šutjeti narednih pedeset godina.
Nećete ni jedni ni drugi, nego će Bosna bit Bosna. Pa neka bude republika bosanska - Josip Broz Tito
gerilski odredi=če.nici
Draza je reko kakva kapitulacija da riječ ne postoji u nasem jeziku i organizovao gerilu čak ga je i truman odlikovao a spasili su 500 američkih pilota koji su obarani kad su gadjali naftne rezerve svaba
Znam da je pet Nijemaca oslobodilo Beograd :D
Kralj je pobjego ostavivsi svoj narod na milost i nemilost a Nedic je provodio zelje Njemackih nac. jedino je KPJ stala u odbranu naroda i pri tom nije bilo bitno koje si vjere i nacionalnosti, kako to da je izraziti protivnik komunizma Cercil podrzavo NOB i Tita a ne ove druge, cak je poslao i svog sina partizanima.