Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zaboravili ste to staviti u siri kontekst sirenjankomunizma medju slovenskim zemljama. Slicno je proslo i u Carskoj Rusiji. Komunizam je u nacelu bio pokret koji se navodno borio protiv kraljevskih elita i za prava radnicke klase. Medjutim kao i sve drugo, bio je zloupotrijebljen stvaranjem crvene burzoazije i ugnjetavanjem ljudskih sloboda javnog diskursa itd. Duboka je tema to za prosjecnog klix mrzitelja, :)
Uskoro će doi vrijeme otpora obznanama, a Alija, Rodoljuba i drugih patriota nikad više kao i nepravde... Učio sam komunističku istoriju ali za ovog borca za slobodu nisam nikad ništa pročitao niti saznao!?
Najveća ironija je da ulica u Beogradu, koja je nosila naziv po Aliji Alijagiću, primenovana u ulicu Milorada Draškovića.
Uskoro će doi vrijeme otpora obznanama, a Alija, Rodoljuba i druhihnpatriota nikad više kao i nepravde... Učio sam komunističku istoriju ali za ivog borca za slobodu nisam nikad ništa pročitao niti saznao!?
Kakvi patrioti? Oni su bili ideolozi lojalni svojoj anacionalnoj političkoj ideologiji, nikakav patriotizam tu nije igrao ulogu.
1918 godine agrarna reforma, oduzimanje Bosnjacke zemlje i djeljenje te iste srbjpSrbija pokusava vec 106 godina da stavi sapu na Bosnu i Hercegovinu
Znaci Alija ga je ovjerio muski. Ovo je ujedno i poruka Ivici Dacicu.
Znaci Alija ga je ovjerio muski. Ovo je ujedno i poruka Ivici Dacicu.
Danas nije u modi oslobođenje od okupatora i borba protiv krupnih kapitalista koji vladaju planetom. Danas fukara sanja da će postati krupni kapitalista i voli da služi strancima, u tom nestvarnom snu i pretvaranju, prolazi im život. Alija je besmrtan.
Jel se Alija izjasnjavao kao Srbin,Hrvat il Slovenac ?
Jel Alija bio Srbin Hrvat il Slovenac
Ni danas Srbija nije daleko od "OBZNANE"
Jel Alija bio Srbin Hrvat il Slovenac
Uporedite ovo sa našom situacijom nakon rata. Imate ljudi koji su prošli Dretelj, Manjacu, Batkovic...Znaju u glavu ko im je to radio njima ili familiji. I nikome da čvoku opale nakon rata, a kamoli šta više. A niko se ne može sačuvati sve ove godine.A priče ne manjka one žalovne. Šta reći nego da smo u dekadenciji i degenerirali kao narod.
Ulaskom u posavinu 3 bojne i pridruzivanje arbih tim jedinicama je bio znak da opet na srbe idu potomci crne legije i h divizije a onda je talić organizovao akciju i ostalo je istorija na koridoru se pokazalo od čega je vrs
vidjeli smo vrs pred banja lukom 1995
Ovo su bili heroji. Pa kad vlast povuče neke poteze može očekivati i ovakve odgovore. Kako mu je završio ministar tako je i završio kralj. Samo od druge ruke. Ali nema toga više. Sve ukupno je otišlo u dekadenciju.