Još jedno pojačanje
101

Koaliciji Država pristupila stranka sa sjedištem u Banjoj Luci

M. G.
Sa potpisivanja pristupnice
Sa potpisivanja pristupnice
Koaliciji Država pristupio je i Savez demokratskih snaga – Savez, koji ima sjedište u Banjoj Luci i nakon Platforme za progres, Nezavisnog bloka, Zelenih BiH, Posavske stranke, Napredne demokratske stranke, postao je novi član ove sve brojnije koalicije.

Savez, kako kažu, nije ulazio ni u kakve koalicije sa "kriminogenim vladajućim strankama, niti sa njihovim licemjernim saučesnicima, zlobnom opozicijom".

"Nisu željeli postojeće stanje prihvatiti i legalizovati kao neminovno. Ne žele biti jalovi i nijemi saučesnici, te je za njih Koalicija Država jedina prava alternativa koja nudi promjenu", kažu iz Koalicije Država.

Dodali su da Koalicija Država u javnosti i među građanima dobija sve veću podršku, naročito, kako navode, kandidat za člana Predsjedništva BiH, Mirsad Hadžikadić.

"Ovime se potvrđuje teza da građani žele istinske promjene, a ne neke lažne spasioce. Širenje Koalicije Država daje nam podstrek da na izborima ponudimo najbolje ljude, one koji su spremni biti nosioci drugačijeg pristupa u politici i oni koji ne žele matematički razmišljati i kalkulisati o Bosni i Hercegovini nego suštinski, kako zbaciti režim, a državu i njene institucije vratiti građanima", saopćili su iz Koalicije Država.

U ime Saveza, pristupanje koaliciji je ozvaničio predsjednik Veljko Čerketa, dok su u ime Koalicije Država potpisivanju prisustvovali vodeći ljudi Mirsad Hadžikadić, Senad Šepić, Jusuf Arifagić, kandidat za predsjednika/potpredsjednika entiteta Republika Srpska i drugi.