"Izdajnički i kukavički"
349

Konaković o Mostaru: SDA je već podržala Milivojevića koji je kasnije glasao za HDZ

S.M.
Elmedin Konaković (Foto: K. S./Klix.ba)
Elmedin Konaković (Foto: K. S./Klix.ba)
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na Facebook profilu se oglasio povodom ranijeg izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostara i njegovih zamjenika.

Konaković je između ostalog u komentaru napisao da priča o Mostaru dobija pravu dimenziju i da svaki dan ispliva nešto novo.

"Žurba je šejtanski posao. Tako se kaže. Zanemarili smo jednu važnu činjenicu. Za dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostar izabran je Velibor Milivojević iz SNSD-a. Klub Srba ima četiri člana. Dva iz HDZ-a su glasala za Zeleniku kako bi dobio veći broj glasova, Zelenika je prijedlog kluba Hrvata (u Mostaru delegati mogu glasati za koga hoće, ne moraju unutar svog kluba). Znate li od koga je taj drugi glas za Milivojevića? Za njega je glasala i Nataša Jekić iz Koalicije za Mostar, koju predvodi SDA. Nije, dakle, ni predložila sebe, a naravno ni glasala za sebe. Mogla je SDA Nataši lako osigurati još jedan glas, da ne ugrozi Marića. Nije, jer imaju dogovor", napisao je Konaković status na Facebooku koji je nedugo zatim i izbrisan.

Poručio je i kako ovo nije samo dogovor HDZ-a i SDA.

"Ovo je dogovor starih drugova, HDZ-SDA-SNSD. Jučer nakon odluke OHR-a, identična saopštenja iz HDZ-a i SDA. Ne znaju to ni sakriti. Kukavički, licemjerno i izdajnički. A onda galama na druge, traženje krivca", smatra lider NiP-a.