Kritikovao i SNSD
115

Milićević odgovorio Dodiku: Znaju Teslićani i ko je ojadio naše šume, pokrao novac od javnih dobara

V. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik SDS-a Milan Miličević odgovorio je predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku te je rekao kako pozdravlja ulaganja u Teslić, ali da se zakoni ne smiju kršiti.

U saopćenju za javnost, Miličević je pozvao Dodika da gradi putnu i drugu infrastrukturu u Tesliću i širom entiteta, ali uz saglasnost i u saradnji s općinom.

"Ovaj čovjek je, za 12 godina koliko obavljam funkciju načelnika opštine, zaboravio da ovdje postoje institucije, organi uprave i da se kod nas poštuju procedure i zakoni. Nikada nije našao za shodno da dođe u posjetu prvom čovjeku opštine, samo iz razloga što sam iz druge političke opcije i što ne saginjem glavu ni pred kim. Istina, bilo je u tih 12 godina niz 'helikopterskih' posjeta lokalnom SNSD-u", naveo je Miličević.

Ističe i kako su upravo kadrovi SNSD-a u Tesliću poznati po nezakonitim radnjama.

"Sjeća se Teslić i događaja sa referenduma iz 2019. godine, izbornih krađa i zamjene biračkog materijala, premlaćivanja političkih neistomišljenika. Nisu zaboravljeni ni napadi razularene mase na porodične kuće mene i drugih funkcionera SDS-a izborne noći 2014. godine", poručio je.

Naglasio je i kako su nekadašnjim odbornicima SDS-a paljeni automobili.

"Znaju Teslićani i ko je ojadio naše šume, pokrao novac od javnih dobara i stavio u privatne džepove. Znamo i za politički montirane istrage i optužnice kojima ucjenjujete neposlušne. Sigurni smo da smo na ispravnom putu, a radit ćemo još jače, bolje i intenzivnije. I, predsjedniče, u jednom se slažem s vama - svima će nam narod dati pravu mjeru i to veoma brzo, budite u to sigurni", zaključio je Miličević.