Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ministrice, dok promijenite bivše i dovedete vaše direktore....eto Općih izbora. Puno ste OBEĆAVALI, a NIŠTA.
Opet ova. Zar se nije neki dan pokajala što je ušla u politiku? Al’ izgleda da se brk već omastio, a kajanje splasnulo
Ministrica, gluho bilo! @ Privatni fakulteti, srednje i osnovne škole, Široki, Kiselak, Travnik, ...gori su od rata. Više su zla nanijeli, i još uvijek to rade. Da ne obrazlažem, fuj.
jel ova realno misli da smo tolike budaletine pa da povjerujemo u ovo kmecanje
Prije nekoliko mjeseci rektor SSST-a govori da KS ne treba davati besplatan studij nego treba uvesti školarine, za nekoliko mjeseci termin školarine je u zakonu. To dovoljno govori o svemu.
Zakon se nigdje ne bavi poboljšanjem uslova studiranja. Očito je da zakon ima tri svrhe: uvođenje privatnih fakulteta u zakon, uvođenje termina školarina i formiranje vijeća za nauku. Uvodi se termin školarina što je priprema da se za par godina kaže da te školarine pripadaju studentu i da ih on može koristiti gdje želi, tj. na privatnim fakultetima.
Zar nije moglo u okviru 1 ministarstva organizovati 2 ili 3 sluzbe kao npr: Sluzba za visoko skuzba za srednje i sl za osnovno obrazovanje i dali bi to bilo efikasnije nego 2 ministra koda se radi o razlicitim i nezavisnim oblastima.Samo pitam?
Odavno, ali odavno bahatije bice od ove zene nisam vidio. Pored milion razloga koje substusenti i prfesori poniski ona i dalje po svom. MINISTRICE ZAKON JE KTASTORFALAN. To vam je kao da placamo kod na kfu jednu KM, a u Minhenu 7 eura. Sad zamiakite jedno jutro neku uatane i kaze Vam od danas je kafa i kod nas 7 eura. Iskreno, badava je, zena je klasicna glupaca
Ova ministrica je na celu protiv Ustavnog ministarstva.Ona je tu da pogoduje privatnim fakultetima.Zlo i naopako.Ona je postavljena na zahtjev Damira Marjanovica da njemu pravi talove.
"Ovaj zakon u fokus stavlja visoko obrazovanje, ne institucije, ne pojedine univerzitete, već uopće visoko obrazovanje, što je djelatnost od javnog interesa za cijelo društvo."- Dakle, otvaraju se vrata da budžetski novac ide privatnim univerzitetima!!?? Nažalost, zbog toga je ministrica i imenovana.
… ovo glupo nipodastavanje konstruktive kritike. Nit smo djeca nit pubertetlije pa da ko biva ti uvodis zakon a neko se ko biva buni bez razloga. Mozda bi trebala razmisliti sta ti se isareti da ne bi dobila tuzbom po glavi.
Poštovana ministrice, hvala Vam na izbijanju hljeba iz ruke već siromašnom narodu, hvala Vam na novom 'evropskom' sistemu koji se ne koristi. Kako ste Vi završili postdiplomski studij u Zagrebu, a bili asistent na Ekonomiji na UNSA-i? Kako Vam je bilo na razmjeni u USA? Jeste li kad preko ljeta držali tacnu i radili za džeparac ili dio školarine? Uzmite nam posljednji dinar iz džepa, haram Vam bilo, ovako se mladi tjeraju iz države.
Fakulteti na UNSA ne vrijede ni 500KM, a ne 1800KM. Univerzitet koji nema nijednu pametnu tablu, imaju ih srednje skole danas. Stolice iz doba Jugoslavije. Klime nema Profesori odron, cilj mu samo da preprica prezentaciju i da izadje kroz vrata. Da ne govorimo o Radionicama, Laboratorijama itd. gdje nema osnovne opreme.
Poslije one umotane prikaze kao ministrice ni na ovoj se nisu nešto pokazali što se izgleda tiče. Očigledno se Konaković pali na Dušanku Majkić pa sebi nabavio bošnjačku verziju!
2013. g je bilo 239 redovnih profesora, a 2020. g 385. Broj vanrednih profesora povecan sa 280 na 438. Ovi milioni KM se moraju naci da bi se uskladilo povecanje plata profesorima. Sto ne kazes minisitrice da se sve oko para vrti. Tuko jedna zgubava
Pa gdje nece, predaje na maticnom fakultetu, predaje na drugom fakultetu/ ili cak univerzitetu i jos radi u privatnoj firmi. Treba da radi naucni rad, da predaje studentima. Kako to sve da stigne? - Nikako
Papak, ne vrijeđaj ženu. Čemu to ?! Šerlok, uvijek se sve vrti oko para ali ovo ti je ko Gras ne treba toliko tih profesora a plus su uletili kroz politiku nisu sigurno jer su neki stručnjaci sa citiranim člancima.
Ma ne moras sine biti odlikas, moze i 3...ima medicina da se plati, znas, vanredno...prodat ce babuka koji dunum zemlje