BiH
44

Mladen Grujičić je zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Srebrenici je večeras održan sastanak srpskih stranaka, na kojem je odlučeno da će zajednički kandidat za načelnika Srebrenice biti Mladen Grujičić.

Nakon višesedmičnih pregovora i razmatranja ko će biti zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika u Srebrenici, večeras je odlučeno da to bude Mladen Grujičić.

"Predstavnici srpskih stranaka večaras su jednoglasno izabrali Grujičića, koji će biti nezavisni kandidat na izborima u sklopu koalicije 'Zajedno za Srebrenicu'", potvrdio je to za Klix.ba Radomir Pavlović, predsjednik SNSD-a u Srebrenici.

Tako će na predstojećim izborima u Srebrenici, pored Bošnjaka, čiji će zajednički kandidat biti aktuelni načelnik Ćamil Duraković, i Srbi imati svog zajedničkog kandidata.

Grujičić je aktuelni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Srebrenici. Diplomirani je inženjer tehnologije, a zaposlen je u Srednjoškolskom centru u Srebrenici.

Prema trenutnim podacima Opštinske izborne komisije, pravo glasa u Srebrenici ima 11.000 osoba. S obzirom da Srbi prvi put imaju zajedničkog kandidata postoji velika vjerovatnoća da poslije 17 godina u Srebrenici načelnik bude Srbin, ali sve zavisi i od angažiranosti bošnjačkog izbornog tijela.