Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Može li se kupiti desetak tih sprava, da se ne čeka po deset mjeseci, za snimak ?
Ne moze. Ali ono sto moze jest da se za svaku sitnicu ne salje na mri pa ce biti termina. Bilo je termina za vrijeme Seke jer nije moglo preko reda.
Moglo bi da oni nisu pokrali lovu i KCUS zavalili 60 miliona u minus iako im je predat na upravljanje u pozitivnom poslovanju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zar se jednostavno nije mogao nabaviti novi aparat za 2.200.000 KM? Ispitati jel direktor Zavoda u talu sa dvije privatne poliklinike koje su jedine vrsile ove usluge, Al Tawil i Atrium...koliko znam u SA ima jos poliklinika koje imaju magnetnu i CT dijagnostiku, kako to da su samo.ove dvije firme izabrane?
Bravo ,vladi je sve preče od kliničkog centra Njima niste biti ni vi ni mi nego samo oni a njima ni ct ni pet CT,ni bolnica ,ni liječenje netreba .Za obične smrtnike šta ima ima a oni naravno mogu gdje hoće i kad hoće. Inelupajte trojka,veze nema SDA nas je vratio 100g unazad shvatite ne može preko noći ništa
Jest, u talu je. Kao i svi ostali.
Pa bitnija bi informacija bila sta je sve potrebno da zzo snosi troskove i kod kojih privatnih ustanova nego govoriti lafo moze, a krije se informacija kako.
Zar nije Trojka "oslobodila" KCUS.Sjetimo se pompeznog presijecanja katanca i obecanja kako krece zlatno doba.Prodje godina i po od tada i sve sto su uradili je to da su ovu ustanovu iz pozitivnog poslovanja gurnuli u minus od 60 miliona maraka bez ikakvog napretka.
Samo privatna klinika al tawil ima 6 magnetnih rezonansi u Sarajevu više nego sve državne zdravstvene institucije u KS. Građani ks koji uplate par stotina miliona KM za zdravstveno osiguranje su prinuđeni plaćati privatno. Odeš u dom zdravlja nema reagensa za nalaze za djete, odeš na magnet godinu čekaš i na kraju platiš privatno 280 KM.
Reci : "HVALA TROJKAAAAA!!!
Ko bude cekao da mu Belma Kapo i slicni pomognu nece to ziv docekati jer oni su pijuni i sluze samo da glasaju za tacke koje im odrede gazde
pacijenti na onkologiji cekaju po mjesec ipo za terapije koje su im potrebne da prezive. kada nazovete da pitate da li su terapije napokon dosle u Sarajevo na onkologiju, posavjetuju vas da kupite terapije u Metkovicu pa ce se navodno refundirati. svi znamo koliko kod nas traje bilo kakav proces. ko ce da pomogne nama koji ovisimo o ovakvom sistemu?
Zasto zdravstveno osiguranje ne pokriva lijecenje u privatnim klinikama?
situacija u tome je kompleksna to jedan isti doktor samo do podne radi u bolnici nako a poslijepodne privatno
Bice i to.bsamo sto privatne klinike nece raditi ozbiljne stvari. Estetika, sunecenje i sistematski pregledi. Onkologija ne, zapetljaji crijeva i to ne.
Samo da znate, za prosjecnu vrijednost vozila politicara mogu uzeti 2x 10-15 godina stare MRT masine, koje mogu komotno posluziti 10-15 godina i vise i zaraditi 1 novu za taj period od osiguranja.
Još jedna laž od strane SDP
zdravstvo mora da se plaća iz svog džepa. inače će svako živiti ko da nema sutra, a išćat sve moguće preglede. inače će sve propast.
Pa i placa se iz svog dzepa. Je li ti mislis da je samo plata ono sto dobijes na ruke? Zdravstvo se placa od tvoje BRUTO plate, samo sto ti te pare ne dobijes na ruke da ti platis, nego poslodavac direktno plati umjesto tebe.
a iz cijeg se placa nego iz naseg? Mozda si htio da kazes da bismo trebali birati kome placati zdravstveno?
Refundacija je kao mit o kojem se priča a niko nije uspio da očima vidi.