Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ponos i dika! Strah i trepet zlocincima i genocidasima!
NEma mira bez tekbira
taj 5-i korpus je jedino ratovo protiv krajiških muslimana. da nije bilo hrvatske oluje koja je pomela srbe za taj korpus se nebi ni čulo.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
"Ne brini najdraza budi ponosna, da sam imo sto zivota za Bosnu bih dao ja"...Nek je rahmet svim sehidima 5og korpusa
Ta sila je trebala i morala osloboditi čitavu BiH 1995. koliku god da je cijenu trebalo platiti jer ovo šta danas imamo sa dva entiteta i daytonom je umobolna nakarada. Bolje je bilo i izginuti za pravi cilj nego imati ovo šta danas imamo.
bajko moja ja odoh, bosnu brani ti mnogi ti sto su ginuli,da mogu progovoriti, sad da vide za sta su se borili.. sta bi rekli?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Od koga odbranio
Šta me briga šta je bilo 1992,naporni su više sa tim ratovima,prošlo je skoro 30 godina oni još o tome pričaju.
Svakako istinski heroji i ljuti krajišnici prilikom operacije Sana bili smo gore u Krajini kao pojacanje i svojim ocima vidio o kakavim se gazijama i patriotima radi. Nazalost danas sud salje pripadnike 5 korpusa u zatvor zbog navodnih ratnih zlocina a ne vide koji su zlocini ma tim prostorima ucinjeni od pripadnika tzv Vrs.
prejak korpus bio, najborbeniji!
Nije sto sam iz Krajine, ali ovo je bio najveci ponos, najveci uspjeh nase cijele Armije. Odbraniti se od 3 Agresora, biti u izolaciji skoro cijeli rat, i na kraju sve to prebroditi i jos pomagati drugim korpusima u oslobadjanju Bosne i Hercegovine, to je ogroman uspjeh. Slava svim borcima, i rahmet svim poginulim i umrlim. Zivjela nam dugo nasa Domovina Bosna i Hercegovina, i zivjela nam nasa Krajina!
Nestala jedna republika, a stvorena druga, mnogo bolja i lepša - REPUBLIKA SRPSKA!!!
Provjerite kako danas žive preživjeli demobilisani borci!
Mozda da ri provjerimo ma mu?
Hvala Bogu pa sada postoji jedinstvena, nedeljiva Republika Bosna i Hercegovina! A, ne, to sam samo sanjao. Uf, kakav košmar!
''Sila nebeska'' !!!! Hahahahaaha hahahaha hahahahaaha
Bosanaki vitezovi i junaci. Heroji odbrane!!!
Zaustaviše nas ameri pred bl
Zaustaviše nas ameri pred bl
U paklu i u raju, s tobom smo Bosno mi Samo zovi svi smo tu, mi smo tvoji sinovi Samo zovi svi smo tu, mi smo zlatni ljiljani U boj, u boj, u boj! u boj za narod svoj! Mi smo sila nebeska, Peti korpus Armije BiH U boj, u boj, u boj! U boj za narod svoj! Mi smo sila nebeska, Peti korpus Armije BiH
Ne bi bilo zgoreg jedan tekst o spašavanju Hrvata iz karlovačkog kraja. Mnogi su pobjegli u B.Krajinu, još prije agresije na BiH.
sjecam se izbjeglica iz kalovackog kraja, zivjeli umom ulazu
TEKBIRR!!