Ekspresno obrisano
34

Na profilu Rame Isaka objavljeno polijetanje helikoptera uz stranačku himnu iako je 11. juli

N. V.
Screenshot iz videosnimka objavljenog na Instagram Storyju Rame Isaka
Screenshot iz videosnimka objavljenog na Instagram Storyju Rame Isaka
Na Instagram Storyju ministra policije Federacije Bosne i Hercegovine Rame Isaka danas je objavljen videosnimak polijetanja helikoptera uz muzičku numeru "Snaga naroda", uprkos tome što je Dan žalosti. Snimak je vrlo brzo obrisan, a ministar negira da ga je objavio.

Ministar Ramo Isak je danas posjetio Potočare povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici. Došao je helikopterom, kao što to skoro uvijek i radi, a nakon što je završena komemoracija i ukop, ponovo se helikopterom vratio kući.

Međutim, pri odlasku iz Srebrenice je objavio videosnimak polijetanja helikoptera, uz muzičku numeru svoje stranke za koju je nedavno objavio spot.

Ništa ne bi bilo sporno, čak bi izgledalo kao uobičajeno ponašanje ministra Isaka na društvenim mrežama da danas nije Dan žalosti i dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Kontaktirali smo Isaka kako bi obrazložio objavu na Instagramu no on je kazao kako to "nije objavljeno". Na našu konstataciju da smo objavu lično vidjeli, kazao je:

"Ja to nisam vidio. Moj portal vode četiri administratora, i da je objavljeno, ja ne znam to. Ja kad sam izašao iz helikoptera nije bilo objavljeno ništa. Naravno da nisam to uradio, nisam toliko glup da to uradim", kazao je Isak za Klix.ba.

Na pitanje da li će utvrditi ko je napravio ovako veliki propust i pokazao nepoštovanje prema žrtvama genocida, kazao je: "Vidjeću ja ko je to uradio, ali to je između mene i tih ljudi".

Ministar Isak ima prilično "bogat" sadržaj na društvenim mrežama i zasigurno je jedan od najutjecajnijih političara na Instagramu. Njegov tim je shvatio koji je to najbolji način za privlačenje pažnje mase i da teška politika nije nešto što građane mnogo interesuje, stoga nam svakodnevno nude laku zabavu. U tome su pak pretjerali ovaj put jer Potočari, genocid u Srebrenici i žrtve ne smiju biti ničije sredstvo promocije.