Monstruozni čin
1

Načelnik Višegrada osudio napad na povratnike u Omeragiće, očekuje brzu istragu

E. A.
Mladen Đurđević
Mladen Đurđević
Brutalan napad na dvoje povratnika u Omeragićima kod Višegrada, Fadila i Ajšu Memišević, osudio je na Mladen Đurević, načelnik općine Višegrad.

"Ovom prilikom želim da osudim napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koji su napadnuti i pretučeni od strane za sada nepoznatih osoba. Očekujem od nadležnih organa da što prije rasvijetle ovaj događaj! Višegrad je grad mira i tolerancije", napisao je Đurević na svom Facebook profilu.

Brutalni napad na Memiševiće, koji su u osmoj deceniji života, u njihovom domu dogodio se u četvrtak oko ponoći. Zatečeni su na spavanju, vezani i brutalno pretučeni, a njihova imovina je opljačkana.

Za sada je poznato da je napadač bio maskiran, međutim još uvijek nije potvrđeno da li je imao pomagače.

"Policija traga za muškarcem koji je maskiran i naoružan provalio u porodičnu kuću kod Višegrada, pretukao supružnike i ukrao 7.000 KM", potvrđeno je iz Policijske uprave Foča.

Također, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naredio da se obezbijedi lice mjesta, a uviđaj će se izvršiti danas.

U PU Foča ističu da policija preduzima operativne mjere i radnje na prikupljanju informacija i saznanja s ciljem identifikacije izvršioca krivičnog djela razbojništva. Memiševići su nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja u Višegradu zbrinuti u goraždansku bolnicu.