Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za nastavu u skoli, za besplatne knjige- koje se kao nekada zaduzuju u biblioteci. Nastavnici da imaju isti pristup prema svoj djecu a ne da favorizuju odredjenu skupinu jer se il’ mama ulizuje il’ tata/babo ima malo dublji dzep. Da se vrate na fabricke postavke i budu kao nastavni kadar iz Juge. Roditelji, da prestanu svoje ambicije lijeciti kroz djecije skolovanje, i da uce djecu da preuzmu odgovornost od malih nogu. I da budu malo vise posveceni vlastitoj djeci. Nije zivot instagram.
u cijelom svijetu se skole zadnje zatvaraju samo se kod nas skole prve zatvaraju prije Trzni centara , prije kafica itd a ta ista djeca ne mogu u skolu a mogu na trening U sale ti istih skola i to svi zajedno bez obzira koji su razred
Šta me briga šta roditeljima odgovara, kad su mogli napravit djecu mogu i radit sa njima. Svako se može sexat, a rijetko ko može biti roditelji
online
Pa dokle ćete lagati narod ove države kako su škole najsigurnija mjesta? Do sada su djeca samo virus raznosila, a od novog soja će i ona oboljevati nažalost. mrtvih nastavnika imamo na desetine, ali oni se brzo zaboravljaju. Trebamo li čekati takve slučejeve pa tek onda djelovati? Izgleda da mi ne znamo drugačije nego improvizovati.
Roditeljima, najčešće majkama dati platu za rad sa djecom. obrazovanje je odavno palo na niske grane, sada je samom dodatno uništeno.
Iz iskustva, dobri djaci rade i uce bilo online ili ne, dok se ostali snalaze uglavnom prepisivanjem, varanjem, kad treba upaliti kameru ili odgovarati onda ne radi, nema tona i slicno... Za nastavnike je najgori kombinovani kodel jer pored rada u skoli radi duoli posao sa djecom on line. Ili jedno ili drugo... Svakako ova godina je promasena i zao mi je onih roditelja i djece koji misle da ce nesta postici ovim naduvanim ocjenama.
Vratiti djecu u škole pod hitno, ovo veze s školovanjem nema, nastavnici postave online šta djeca trebaju uraditi i to je to što se tiče njih, a jadna djeca 8 sati pred računarom provode, prvo prateći nastavu, a onda i radeći silne zadaće, jer zaboga treba stići preobimno gradivo koje nastavnici zadaju. A tek rroditelji kad dođu kući umorni s posla, treba opet sjesti s djecom par sati da im pomogneš i obajsniš šta sve trebaju naučiti. Ovo nije održivo.
Pa kada ovo ne valja što se ne mijenja model nego se uporno ustrajava u njemu?
Nase obrazovanje ne valja godinama, a ne samo od pocetka korone. Online sistem je samo naglasio najvece probleme koji postoje od ranije, a nije ih stvorio.
Rat, granate, podrum i rizičan povratak kući iz škole. I tada se išlo. A sada ne može? Imali smo i prije gripe, zaraze, viruse i bakterije. Ako nije bio problem novembar i decembar, zašto je sada problem?
Roditelji i Vijece roditelja su najveci problem obrazovnog sistema. Isti zarad svoje razmazene djece traze nemoguce, upadaju u skole kao kauboji i vode se time da je njihovo dijete uvijek u pravu. A garantujem 90% djece na online modelu prepisuje i dobijaju ocjene koje ni blizu ne zasluzuju. Opet, na kraju, roditelji i djeca ce najvise ispastati.
Vrlo naporna situacija i vrlo naporni roditelji.Nek se svaki roditelj izjasni za svoje dijete zeli li da ide u skolu ili online i zavrsite jednom s tom pricom.
Kakva je to priča "u ovom trenutku" ? pa ovaj trenutak traje već godinu dana i izvjesno je da će se nastaviti u nedogled. djeca moraju u školu kao što su morali i u ratu iako je opasnost tada bila neuporedivo veća. Ne može se dozvoliti da roditelji zahtjevaju da im djeca budu online ako se odluči svi moraju u školu ili nek se ispišu
Do 4 razred u škole, produženi boravci da rade. Ako ukinete i to ostavite produžene boravke.
Svi u skolu ili svi online. Ne jedite govna vise
Ako želite precizne podatke anketirajte sve roditelje. Ovdje je postala matematička jedinica: ima ih dosta. Ime roditelja, školski uzrast učenika i za/protiv online. Počnite pričati argumentovano.
Nema tog modela koji će nam spasiti djecu od neobrazovanog nastavnog kadra.