"Šta reći građanima?"
67

Nešić o evropskom putu BiH: Imamo strpljenja do 2030. godine, poslije ću postati euroskeptik

I. Sa.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine danas je govorio o evropskom putu naše zemlje nakon potpisivanja sporazuma o projektu izgradnje viznog kapaciteta sa Švedskom.

Nešić je napomenuo da će BiH ovim sporazumom biti još bliže ispunjenju ciljeva na putu na članstvu u Evropsku uniju, što je ključni prioritet naše države.

"Jedino rješenje za BiH i regiju je puna integracija sa EU.... taj proces ne smije trajati predugo jer naši građani gube strpljenje. Naši građani sa pravom očekuju da uskoro imaju puna prava članova", naveo je Nešić te dodao:

"Neko sam ko zagovara EU integracije, ali naš evropski put mora da se završi punopravnim članstvom do 2030. godine. Nakon toga, ja ne znam šta da pričam našim građanima što se tiče evropskog puta".

Napominje kako to govori i u Briselu i u našoj zemlji.

"Svi smo opredjeljeni za taj put. Smatram da smo uradili više nego svi prethodni sastavi na EU putu naše zemlje, ali je vrijeme da naši evropski partneri to shvate i da je naše strpljenje pri kraju i da je to neka godina, 2030. do koje imamo način da budemo strpljivi, imamo razumjevanja, ali već poslije se bojim da ću i sam postati euroskeptik", poručio je Nešić.