Vrijeđao žrtve genocida
229

Nešić se oglasio povodom prijedloga za njegovu smjenu: "Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali"

V. K.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić oglasio se povodom današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi se, između ostalog, trebala razmatrati i njegova smjena.

Ovaj prijedlog u parlamentarnu proceduru uputio je Klub zastupnika SDA, a kao razlog za to su naveli gostovanje Nešića na srbijanskoj televiziji gdje je vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici.

Nešić se osvrnuo na ovaj prijedlog te je rekao kako su funkcije prolazne.

"Funkcije su prolazne, ali kako radimo, tako će nas ljudi pamtiti. Ja sam uvijek i uvijek ću govoriti istinu. Istina se mora čuti i znati. Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali da uradite", rekao je Nešić.

Podsjetimo, Nešić je u gostovanju u emisiji koju vodi Milomir Marić na Happy televiziji ismijavao žrtve genocida u Srebrenici.

"Samo da kažem jednu šalu koja je bitna povodom sahrane oca u Potočarima. Pitali malog Muju, rođen u Sarajevu, sahranjen u Srebrenici živi u Njemačkoj", rekao je tada Nešić.

Na konstataciju voditelja Marića da su zbog slične izjave njega tužila majke Srebrenice, Nešić odgovara "vjerojatno će sada da tuže i mene".