Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko god trazi vecu platu treba da kaze kolika su mu trenutna primanja. Ne plata, nego ukupna primanja.
Svako treba teziti i traziti vece plate. Ko se zadovolji trenutnom platim kolika god bila nema nije normalan. Sve moguce i nemoguce poskupljuje na dnevnoj bazi tako da i plate treba povecavati.
ode Sebija i sto belaja sa ovim iz zdravstva sad ima
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nista ne radite i hocete vece plate. Otvorite privatne klinike pa pacijente saljite kod sebe.
Pa to odavno rade.
zato nista i ne rade, posto rade privatno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dosta su plaćeni, s obzirom da im je radno vrijeme 5-6 sati, a plaćaju ih 7,5. Poslije odu privatno raditi.
Protest je insceniran od strane SDFA lidera sindikata i sindikalista (bot. .ova i uhlj. eba) kojima treba alat za napad na vlast. Primanja medicinskog kadra su odvec velika u KS, sestre i tehnicari 1500-2000 start a doktori preko 3000. Mora im se priznati da koriste svaki nacin da ogade narodu vlast i zele da se doce. .paju fondova ponovo... Ne kaze se dzaba, vlast je slatka.
Crvena komunistička tenda
Ko je UK zna li se
Kad se obrati Uk nastade muk i zacu se ljekarski jauk. Dosta nam je pacijenata i lijecenja ljudi. Samo nas lova interesuje. Bolesni pravac groblja neka i oni malo zarade. Nazalost njima i 3 plata je malo. Zravdtvo nikad gore i sve preko ledja bolesnog.
Taj isti ''UK'' ima duplu doktorsku plaću.
Znal mi ko reći ko je premijer ks? Je li postoji ta funkcija još uvijek?
Koje vam je ovo povecanje ove godine,je li vas stid,borci sto su pusku nosili jos nisu dobili boracki dodatak zive ispod dostojanstva,napravili vam drzavu,valjda ima prece od preceg,prvo rjesite heroje.
Sad ce izbori pa da vas vidimo..
Treba podići plate ali i povesti računa da je zarade. Nema izlazaka u 13-14h, privatne prakse, nerada i manifetluka. Pa će napokon i pacijenti jednom vidjeti koristi od ovih povećanja...
jesu vise dosadni , pa svaki mjesec neki protesti
Ima se za glumicu Severinu 800 000,00 km a vi zdravstveni radnici ima te pravo doći da vidite kako milion ide u havu.
Tih 800 000 generiše 5 puta toliko kroz zaradu od turista tih nekoliko dana. Ovo povećanje koje medicinari traže znači 20+ miliona iz budžeta godišnje
Valjda se obraća Uk a ne UK.
Ispada obraca im se United Kingdom :)
Kad se samo sjetim prosvjeda poljoprivrednika, tri godine pred parlamentarnom skupštinom ljudi pod šatorima boravili..ni ne znam kako je okončan prosvjed, jednog dana su samo nestali..
Ovo im je stoto povećanje za godinu Ludnica A ko ode u bolnicu ,taj se ne vraća živ ,specijalista im 4 tisuće ,obićni 2500 I malo im