Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
....normalno da nije samo sa puškom......zamislite samo koliko su neprospavanih noći imali oni u dijaspori....ni dan danas ne mogu da dođu od tuge......bude mi ih žao...pravo....😢
Sta ce jadni :(
Nas kum "dijasporac", koji je par godina samo stariji od nas, kao maloljetnik je uzeo oruzije u ruku, dva puta je ranjavan, nikad nije dobio ni hvala, ni centa, ni priznjanje kakvo od drzave. Nakon rata je napustio BiH. A inace pola dijasporaca je doslo poslije za obitelji iz logora u inozemstvo, bar pola ovih koje ja znam. Ne bi bilo lose kad bi se malo distancirali, jer ima i onih dijasporaca koji su za BiH napravili vise nego pojedini sto ovdje komentiraju.
93' godine, stane bus da pokupi radnike KCUSa, dakle njihov prevoz. Te ti ja nako u uniformi taman sa linije sisao da se prislepam da barem ne pjesacim kroz grad. Sofer ce: A dje si ti kreno smrdo? Rekoh do koseva ako moze. Kad on da mi jebe mater i meni i drzavi. Eh tako. Danas ja mislim njemu sto on tada meni.
Auuuh, koji crnjak, ali tako je sve. Ima još sličnih primjera. Kolateralna šteta i snalazi se kako znaš sad.
znam da nećete vjerovati, i da je nevjerovatna glupost, al fakat ima ljudi koji vjeruju da je bakir i. dobio zlatnog ljiljana. i za aliju i zlatne kašike, znam da ne vjerujete da ima tako glupih ljudi, al ima raje koja fakat vjeruje da je fakat alija to rekao.
Taksisti prvi ljiljan dobili :)
Bogami tako je, zaboravljaju vatrogasce koji su i pored granatiranja isli da gase pozare, koliko ih je samo poginulo isto kao medecinsko osoblje sto su u kolima hitne pomoci jurili pod pucnjavom i granatirnjem da spasavaju ranjenike..
zato je sad vatrogascima banja,oni i vodovod najjače firme
A sta su obicni borci dobili? Nogu u dupe! Borili se da danas mozemo hodati slobodno da kazemo ovo je nase! Neciji otac, brat, sestra,majka su dali zivot za ovu zemlju. Ni hvala nisu dobili a ne neko priznanje. Ali je bitno da se PODRUMSKA ELITA pozicionirala u fotelje da moze otimati od boraca!
Ako ima neki SOS telefon, molim vas pomozite mi, ne mogu vise da zivim sa stricom, svaku noc me iskoristava i dira po tjelu !?!? Hvala dobri ljudi
Nije bilo lahko niti onima koji su citav rat proveli u trezoru cuvajuci svoje vrece zlata... ;-)
LJiljana pola dobiveno prodajuci robu koja je pripadala vojsci najvise hranu za komadante sto su krali od usta svojih vojnika...........
Tako je to. Jednog dana neki nece moci u sef, vec u Stambol
gazi sve cetnike sve su to pussy
bosancerossss slazem se stobom gazii sve cetnike sve su to pickice
Još kad bi to nešto značilo. Daj djetetu da se igra pa ko mu se svidi. Evo tebi čokolada. Nisi mi najboji drug, e ne može. Njanjanja, bleee. Pljunuli ste u lice borcima. Da, da ,pravim borcima, onim živim, srećom, koji se sad moraju službeno najaviti na razgovor, ako bidne, bidne. Važna faca sam ti ja, ehej drug moj. Nismo ovce skupa čuvali, ša je ba? A nije se pitalo hoš neš oružje i hajd malo kampuj po planinama BiH. Možda te i razmijene. Vrela krv, udri. Budale za ideale.
vazda su za ideale ginule budale
E, znamo sad.
Moram priznati da se g. Šadinlija namučio u istraživanju. Jedina dva kolektivna dobitnika ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" su - Profesionalna vatrogasna brigada grada Sarajeva i - Gardijska brigada "Delta" (Seferovi tjelohranitelji), obadva su dodjeljena 1992 godine. Inače hijerarhijski ratna priznanja su: 1. Orden slobode, 2.Orden heroja oslobodilačkog rata, 3. Orden Zlatnog grba sa mačevima, 4. Orden Zlatnog ljiljana sa zlatnim vijencem, 5. Orden Zlatnog ljiljana sa srebrnim vijencem, 6. Orden za vojne zasluge sa zlatnim mačevima, 7. Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, 8. Medalja za hrabrost, 9. Medalja za vojne zasluge i 10. Ratno priznanje "Zlatni ljiljan"
Pitaj Sefera, on im ga je dao.
Čuvali njega i njegovu Diku.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
država se branila iz trezora, slušaj šta ti kažem