Obnovljen vozni park
79

Novi policijski automobili na ulicama Goražda, dopremljeno šest vozila vrijednih 230.000 KM

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dopremljeno je šest vozila marke Suzuki Vitara čija je ukupna vrijednost 230.000 KM.

Sredstva za nabavku vozila obezbijeđena su budžetom BPK Goražda na prijedlog ministra unutrašnjih poslova ovog kantona Nusreta Hubjera i Uprave policije, a nakon što je kantonalna vlada odobrila novac, krenulo se u nabavku.

Tako će već od naredne sedmice vozila koja su isporučena MUP-u BPK Goražde biti stavljena na raspolaganje Sektoru kriminalističke policije, Jedinice za podršku i uniformisanoj policiji odnosno Policijskoj stanici za regulisanje i kontrolu saobraćaja.

U MUP-u BPK Goražde potvrđeno nam je da se u narednom periodu očekuje obezbjeđenje još vozila za potrebe policije, ovaj put riječ je o donacijama MUP-a Tuzlanskog kantona, odakle dolazi jedno vozilo, te četiri i<vozila z MUP-a Kantona Sarajevo.

Nabavka vozila neophodnih za policiju počela je još prošle godine kada je kupljen jedan automobil marke suzuki vitara, a posredstvom Ministarstva sigurnosti iz donacije Vlade Japana goraždanskom MUP-u dodeljena je toyota čija je vrijednost 110 000 KM. Također, jedna automobil marke mercedes obezbjeđen je posredstvom MUP-a USK.

Nakon što u Goražde budu dopremljena i vozila iz donacija Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, vozni park goraždanske policije bit će u potpunosti obnovljen, sa ukupno 14 vozila.