Komentari (223)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvedite u pravilnik da se svako preticanje na punim linijama a snimljeno bilo kakvom kamerom kaznjava oduzimanjem vozacke dozvole odmah po saznanju!!!
Takve odmah slati iznova da polazu i zabrana voznje na 6 mjeseci realno. Zbog idiota ne daj Boze imati udes.. A takvih balkanjerosa je mngoo
kada bi to pravilo uveli ceste bi bile prazne, ne bi imao ko voziti.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
A šta je za one koji voze 40km/h na mjestima gdje je ograničenje 60km/h?
Puno Sarajevo je takvih...vozis 60 km/h glavnom cestom po ogranicenju i iznenadis se kako preatizes sve ostale jer voze 40...i onda kaze velike guzve u saobracaju....
Kaznjavati i ove sto voze 30 na sat i sto kao i ove 80
1.35 ljudi pogine godisnje u saobracajnim nesrecama? Hhahah, svasta, najgori ste portal ikad
Mene je sramota kada dodje neki stranac u BiH, i kada pocne da prica i postavlja pitanja zasto imamo svako 3 kilometra policijsku patrolu, zasto policija ne radi nesto korisnije itd. Sramota me bude zaista. Covjek ode do Bjelasnice, tri kontrole. Do Jahorine, dvije kontrole. Ode do Mostara, tri kontrole. Kaze VI IMATE VISKA POLICIJE. Reko DAAAAAAA.
Te kabadahije svakako ne placaju kazne. Kazne placaju posteni gradzani koji zaborave upaliti svijetlo, ne stavi pojas.... a ti likovi imaju po 100 ne placenih kazni a skoro ni jedan nema vozacki
A zasto nije usvojen ovakav zakon u federaciji ako vec postoji u RS-u, i ocito je da je dobar? Ili bar da ide u oba parlamenta da ne budu razliciti zakoni. Samo pitam
Ne može i nece samo represivna politika prema vozačima donijeti veliki uspjeh potrebno je raditi uporedno na edukaciji svih učesnika u saobračaju pogotovu onih što misle ajde ako je malo crveno zacas ču ja to ili biciklista koji kazu pa ne važi valjda crveno i za biciklo.
Gledam komentare i zakljucujem da smo pukli ? Vidi ima likova kojima smeta red ? Pa ne mozemo reci da NEMA divljih voznji u EU, SAD ali to je sporadicno sa obzirom na broj vozila i infrastrukturu razvijenih? Pa bujrum divljajte kad pređete granicu , pa cak i Srbijansku?
I treba uvesti da policija ponavlja ljudima, da je znak "STOP" OBAVEZNO ZAUSTAVLJANJE! kao i crveno na semaforu!
Treba kažnjavati i za sporu vožnju
Mozda bi bolji naslov bio odzvonilo cvaji pripremite crvenu.
Macak12345 - i drug razlika u STANDARDU Amerike i BiH treba da bude razlog da se neuvede recimo kao tamo zakon?Ma uvesti kazne da se nemogu platit, duzimat imovinu i slati u bajbukanu, ali ne da lezi,VEC DA ODRADI KAZNU!
Bahat narod, općenito. Treba to stegnuti sa svih strana, ali 30 godina bahate politike i podržavanja bahatosti za potrebe ostvarivanja ciljeva - bjesomučna pljačka na svim nivoima - donijela je to što imamo danas - ogromnu bahatost potomaka političara i biznismena koji profitiraju od iste te pljačke te onih koji pokušavaju da ih kopiraju.
Uvedite zakon da se i vi kažnjavate kada vozite prebrzo, preticete na punoj liniji zajedno sa policijskom pratnjom i to je ugrožavanje ostalih učesnika u saobraćaju.
Zakon je uredu kaznene odredbe dobre a sistem naplate loš vidi se u procentu neplćenih kzni
Opet su planirali povećati sebi primanja!