Nastavak akcije Start
14

Oglasilo se i Tužilaštvo KS: U Općini Stari Grad priveden i općinski pravobranilac

M. G.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
U jutrošnjoj akciji Federalne uprave policije (FUP), uz pomoćnike načelnika Hadžibajrića Adele Plakalo, Aldiane Kavazović i Adisa Hadžovića, uhapšen je i općinski pravobranilac Općine Stari Grad Enes Smajlović.
Kako je saopćeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, po nalogu postupajućih tužilaca, rano jutros započeo je nastavak akcije kodnog naziva Start.

"U toku su pretresi u Općini Stari Grad. U toku dana u prostorije FUP-a bit će privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranioc koji će biti ispitani od strane postupajućih tužilaca nakon čega će biti poznato više detalja kao i njihovo svojstvo", saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, što se tiče uhapšenih Hadžibajrićevih pomoćnika, Aldiana Kavazović je zaposlena u Općini Stari Grad na mjestu pomoćnice načelnika za privredu, a Adis Hadžović na mjestu pomoćnika načelnika za investicije i komunalne poslove.

Adela Plakalo je pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

Napominjemo, u sklopu akcije Start provedene početkom maja, osim Ibrahima Hadžibajrića, uhapšeni su i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca. Određen im je jednomjesečni pritvor.