Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospodo, da radite bilo bi rezultata i ne bi vas se smatralo dijelom sistema. Pričaju nam istu priču svi pa i oni koje kritikujete.
90% slučajeva se rješava po kafanama .. pjani advokati, pjane sudije .. pravdu treba tražiti po bircuzima, ne na sudu .. na sudu se samo ispečatira ono što dogovore uz meze i piće
pravosuđe je udružena zločinačka organizacija kojom upravljaju zlikovci: duduk-čović-ščepo koalicije!
Kada su građani RBiH izglasali na referendumu ukidanje Republike samo su pametni znali da je to kraj države. Današnji Protektorat tkz. BiH samo je iluzija o državi.
Ombudsmeni nisu nezavisni jer je njihovo financiranje velikim dijelom iz tanjira Kantona, Federacije i BiH. Nije moguce istovremeno dijeliti tanjir sa Vladom i sa narodom. Oni samo arhiviraju prituzbe gradjana a apsolutno nemaju nikakav uticaj. Njihov rad se svodi na davanje savjeta i preporuka koje niko ne zarezuje. Dakle formalno su beskorisni i postoje radi sebe samih.
Ni na pravosnažnu presudu suda ovi uhljebi ne mogu da utiču da se provede.
@drugovi.carice Nista oni ne mogu. Radi se o elokventnim pricalicama za medije.Kad je u pitanju pomoc radi provodjenja pravosnaznih presuda znam za nekoliko slucajeva u kojima se od Ombudsmena trazila intervencija. Nista oni nisu u stanju. Dopisuju se i moljakaju bez ikakvog autoriteta i sav njihov rad se svodi na prikupljanje informacija radi pravljenja godisnjeg izvjestaja a kojim pravdaju svoje postojanje.
Korupcija, nepostojanje vladavine zakona i desekularizacija društva i institucija su tri najveća problema koje Bosna i Hercegovina ima... nažalost sva tri su u dobro povezanoj sprezi kao pletenica... Kada se te tri stvari riješe, automatizmom će sve na bolje krenuti, bez puno truda i pametovanja..
i sta ste do sata poduzeli osim sto pricate u prazno i trosite budzet? treba vas ukinuti...
pa kad nam je pravosudje najvise korumpirano ...
Kako to?A toliko pravnika na birou bahahahhaa.
pogledajte: http://www.gospodje.ba/ http://www.dopisivanje.ba/ http://www.matorke.ba/