Komentari (578)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema većih licemjera, Srbi su gospoda za njih.
@KingdomOfFranc Idi doktoru i lijeci se. Bokestan si!
@emmir1 hahaha sutra kad Dodik opet priredi neku zabavu zs javnost na štetu BiH,bit će komentar Hrvati su gospoda za njih hahhaah
PRIKAŽI ODGOVORE (32)
Ovaj novinar je ovim tekstom vise uradio za BiH nego kompletna Bakirova infrastruktura
@juka1988 pravi je sebi kuci.
@juka1988 nece Srbi sad.Kazu njima dobro.Napokon bez tereta.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
tri primjera kad je Hrvatski narod pokraden u BiH. 1.Željko 2.Željko 3.Željko
POsavina 92 jarane. Tu ste ga popusili kad vam je HDZ HR ucero i jos nije izvadio a sve za san o pripajanju sa maticom. Za uzvrat imate da su 2/3 Hrvatske prazne, da vas skutora ima sve manje,broj se upolovio u BiH. I onda nekoga drugog optuzujete osudjujete.
Daj se vise skontajte jeste vi prijatelji ili neprijatelji, jednom ste braca, jednom ste ratnici..
Prestani širit laži.Hrvati su 93 uradili atack odnosno agresiju na položaje armije BiH i vršili su ubijanja i nije dzabe osuđena ona 6estorka UZPovaca. Bosnjaci se jedva branili od Srba i oni su kao napali prvi pa kad su vidjeli da Hrvati napadaju protjerali su ih sa svojih položaja koje su imali pod kontrolom. Malo uma i zdrave logike.Cak je i Tuđman javno iznosio svoje ideje o podjeli BiH sa milosevicem i Karadžićem.
Akcija je počela u petak 4. augusta u ranim jutarnjim satima i uspješno završena za manje od tri dana. Hrvati su oslobodili Kninsku krajinu, a mi probili trogodišnju blokadu bihaćke regije. Spas je došao odakle sam se najmanje nadao. Vidio sam u tome Božiji znak. Bog je potvrdio svoje obećanje da će pomoći narodu koji se bori.“ A. Izetbegović - knjiga Sjećanja. Najočitiji primjer direktnog mješanja Hr u BiH.
Međutim dogodilo se čudo. Kada je kriza bila na vrhuncu, neočekivano me Tuđman pozvao i predložio da dođem u Split na, kako je rekao, ‘važne razgovore’. Tamo nas je dočekala visoka hrvatska vojno-politička delegacija. Predložili su zajedničku vojnu akciju u zapadnoj Slavoniji i bihaćkoj enklavi, poznatoj pod nazivom ‘Oluja’. Sa mnom su bili Silajdžić i general Delić. Ponudu smo odmah prihvatili.
„Devetnaestog jula 1995. vojska hrvatskih (kninskih) Srba napala je sa zapadne strane bihaćki džep. Peti korpus se povlačio, ali je pružao ogorčen otpor i usporavao neprijateljsko napredovanje. Obavio sam više telefonskih razgovora sa generalom Dudakovićem. Prvi put Dudek nije bio optimist. Bio je zabrinut. Pomislio sam: situacija je ovaj put ozbiljna, točnije rečeno – bila je kritična.
Trebamo se i mi njima počet miješat u unutrašnje poslove...Bošnjaci i Srbi su slični, imaju sličan mentalitet, smisao za humor, dok su Hrvati operisani od humora i najveći nacionalisti na Planeti!
Nezahvalni bijednici. Kad slijedeci put budete bjezali od Srba, docekat ce vas zid, bodljikava zica i mitraljeska gnijezda a ne topli krevet u jadranskom hotelu
Upiši svoj komentar
Toliko godina poslije rata a tri naroda se i dalje mrze. Nema tu buducnosti. Raspast ce se BiH u krvavom ratu čim Amerika izgubi interes za njenim umjetnim odrzanjem na životu.
Svaka čast ovom novinaru, ovo svako treba pročitati!
Onaj tko upućen, a ne treba biti pravnik po profesiji, onda zna da je ,,Oporuka Kraljice Katarine!" po zakonu starija od ,,Alijinog amaneta," i koja u stvari samo vrijedi. To bi se trebao podsjetiti i Izetbegović mlađi, pa da ubuduće ne baljezga.
Ma mogu vam navesti jos 888 obrnutih primjera. Nitko vam više ne valja od BiH Hrvata, Bošnjaci. Možda bi se jednom za promjenu trebali i sami pogledati u ogledalo. Nije ogledalo krivo što je ružna slika u koju gledate. . Primjer: kada jedan čovjek kao što je Miljenko Jergović, jedan od najpoznatih živucih hrvatskih književnika, novinar i publicist, prevoden na čak dvadesetak jezika, inače deklarisani bosanac napiše ovo, , e onda vam ne valja više Bošnjaci ni on.
Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego je i srpska, i hrvatska, i muslimanska. Tako je rečeno na današnji dan prije sedamdeset i pet godina, U tim je riječima temelj nove bosanske državnosti, te osnovni razlog zbog kojeg partizani kao ratni pobjednici nisu Bosnu i Hercegovinu podijelili između susjeda, nego su je uvažili kao zasebnu, ravnopravnu državotvornu cjelinu unutar Jugoslavije.
Cjelinu koju cjelinom čine njezini Srbi, Hrvati i Muslimani (Bošnjaci). Tako je to bilo i ostalo do prije neki dan. A onda su bošnjački nacionalisti vjerske ili građanske inspiracije, slijedeći logiku koja je prethodno već uspostavljena u Republici Srpskoj, rekli da Federacija Bosne i Hercegovine nije i srpska, i hrvatska, nego je bošnjačka i bosanska, tobož građanska, pa još ostavljena Redžepu Erdoganu u amanet.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Cim gdje zagusti u svakodnevici - idemo zastave, idemo srbija, idemo hrvatska a to što nas nestade na sve 4 strane-autoru ni nije briga. Nek' cevabzinice kako je lijepo zaključeno zagađuju zrak a mi idemo brinuti o nečemu puno važnijem...kao raspodjela savezništva sda-hdz...uhhh...
Ustaška gamad!
Sto ti je dedo bio nego ustasa..