Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uporediš ova odlučna i pametna lica s današnjim političarima retardima bez muda i časti.
Važno je napomenuti da ni ZAVNOBiH ni Narodno-oslobodilački pokret pa ni Demokaska Federativna Jugoslavija nisu bili isključivo komunistički pokret (što je jasno i iz samih naziva) iako je mnogo komunista popunjavalo redove, već su bili istinski narodni i antifašistički sačinjeni od svih ideologija i narodnosti dok komunizam tj. Marksizam kao sistem je prevladao tek nakon prvih izboru u DFJ 11. Novembra 1945.
Zašto su u BiH ukinute ulice ovim ljudima a slavi se 25.novembar? Može li licemjernije? Pitanje upućeno članovima Predsjedništva koji su danas hapali i lokali na teret države koju očigledno vole zbog plate i putovanja.
Ovaj Avdo Humo je najveća podvala Muslimanima Bošnjacima od strane komunističkog režima. Sam se izjašnjavao kao Srbin, sinu je dao srpsko ime Ognjen, bio je otvoreni zagovarač ateizma i islamofob u službi velikosrpskih ambicija
Ovim tekstom je maksimiziranje učešće muslimana a minimizirano učešće Srba. Procenat Srba je u ZAVNOBIH-u je bio neuporedivo veći. Malo je bilo muslimana sa nekom slobodarskom i naprednom misli.
Upravo je na Kosevskom brdu bila ulica Vojislava Kecmanovica, ali izgleda nije odgovaralo iako se on kao pozitivna licnost evo spominje u tekstu o ZAVNOBIH - u.
Rodoljub je baš bio rodoljub!
Kakvi su ovo bili likovi. U kraljevini u ilegali proganjani pa rat u nemogućim uslovima i pobijedili i osnivali institucije u toku rata pod bombama a onda izgradnja drzave. I sad mi dodje neki šmrljo i nesto pametuje, 30 godina poslije rata nisu u stanju urediti gras i komunalno, pa sunce vam nesposobno.
Skidam kapu pravim Partizanima!
Uporedis njihove bitke sa podrumasima, kupljenim diplomama, tenderima, laznim vjerama, laznim patriotizmom, laznim zakletvama...
Slava i Rahmet svim Herojima za Bosnu i Hercegovinu, ako treba još jedan heroj taj sam, al ne za ovakvu BIH, nego za narod...
Господа за ову данашњу банду која води Босну и Херцеговину
Hvala ti Klixe na ovom tekstu
Smrt fashizmu , sloboda Bosni i Hercegovini !!! Bosna i Heecegovina zemlja Heroja !!!!
Cekaj gdje je Alija? Ejup? Silajdzic-Mudedinovic?
Mogo se nekada zajednicki protiv neprijatelja a za svoju drzavu.
Slava im!
Slava herojima Bosne i Hercegovine