Funkcioneri Terminala
61

Osumnjičeni Slaven Zeljko je predsjednik HDZ-a u Mostaru, a Hermedin Zornić kadar SDA

F. H.
Zornić i Zeljko sa premijerom Nerminom Nikšićem
Zornić i Zeljko sa premijerom Nerminom Nikšićem
Predsjednik Upravnog odbora Operator- Terminali FBiH Hermedin Zornić i član Uprave Slaven Zeljko su osim pozicije u javnom preduzeću, i članovi političkih partija.

Slaven Zeljko je od 2019. godine Predsjednik Gradskog odbora HDZBiH Mostar i potpredsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. Rođen je 1988. godine u Mostaru, a u toku političke karijere od 2010. do 2013. godine je bio i član Predsjedništva HDZ-a.

Na Općim izborima 2022. godine, Zeljko je bio nositelj liste HDZ-a za Kantonalnu skupštinu HNK i dobio je 6.518 glasova.

Zornić je dugo godina bio član SDA, a 2014. godine se našao na listi ove stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo. Osvojio je 3.964 glasa. Za v.d predsjednika uprave Operatora- Terminali imenovan je još 2014. godine, nakon toga je imenovan i za predsjednika.

U aprilu je trenutna Vlada Federacije BiH ponovo Zornića i Zeljku imenovala za vršitelje dužnosti predsjednika i člana Upravnog odbora.

Oni sumnjiče se za nezakonito zapošljavanje najmanje 15 osoba u Operator-Terminali Federacije.

Zornić i Zeljko se terete da su u javno preduzeće zapošljavali bez raspisivanja javnog konkursa, mimo svih procedura. Većina uposlenih nisu ispunjavali uslove za radna mjesta na koja su raspoređeni.