Oktobarski izbori
0

Počela ovjera listi za izbore: Četiri koalicije moraju otkloniti nedostatke u prijavi

I. Sa.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj 35. sjednici počelo proces ovjere koalicija i listi neovisnih kandidata za sudjelovanje na predstojećim Lokalnim izborima 2024. godine.

Do isteka roka podneseno je ukupno 59 prijava za ovjeru koalicija i devet prijava listi neovisnih kandidata za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2024. godine.

Ovjereno je 55 koalicijа koje ispunjavaju uvjete za ovjeru i svih devet listi neovisnih kandidata, dok je za četiri prijavljene koalicije ostavljen rok od dva dana od dana prijema obavijesti da otklone nedostatke u prijavi.

Rok za otklanjanje tih nedostataka ističe 24. juna u 16 sati.

Preliminarni pregled ovjerenih koalicija i listi neovisnih kandidata bit će dostupan javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba.

Podsjetimo i da je kompanija C. P. A. d. o. o. Tojšići Kalesija jedina zadovoljila potrebne uslove nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva za učešće u pregovaračkom postupku za štampanje i pakovanje glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine i kvalificirala se za daljnje faze pregovora.

C.P.A. d.o.o. će biti pozvana da u drugoj fazi postupka dostavi početnu ponudu, a nakon toga u trećoj fazi konačnu ponudu prema zahtjevima iz tenderske dokumentacije.