Okončanje radova večeras
53

Posjetili smo radove na vodovodnoj mreži u Sarajevu zbog kojih veći dio grada nema vodu

S. Š.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
KJKP Vodovod i Kanalizacija obavijestili su da zbog radova na cjevovodu DN 700 Bačevo-Alipašin most na Ilidži kod naselja Bulevar veći dio grada neće imati vode, a ekipa portala Klix.ba posjetila je radove na ovoj adresi.

Uvezivanje novopoloženog potisnog cjevovoda DN 700 Bačevo-Alipašin most na Ilidži kod naselja Bulevar dio je radova koji se realiziraju u sklopu projekta izgradnje XIII transverzale.

Upravo zbog ovih radova su iz ViK-a obavijestili da će doći do višesatnog prekida ili smanjenog pritiska u isporuci vode u većem dijelu grada.

Do višesatnog prekida ili smanjenog pritiska doći će u isporuci vode u naseljima: Ciglane, naselje Park, Koševo, Jezero, Bare, Šip, Betanija, Breka, Stara Breka, Bjelave, Mejtaš, Džidžikovac, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Koševsko brdo, Kobilja Glava, Velešići, Gornji Velešići, Pofalići, Hum brdo, Dumače, Ugorsko, Hotonj, Barica, Krše, Dreskovača, Orahov brijeg, Kromolj, naselje Blekin potok, Slatina, Boljakov potok, Buća potok, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Briješće brdo.

Kako su to ranije saopćili iz ViK-a, normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u kasnim večernjim satima.

Osim toga, istakli su da će, ukoliko bude potrebno, osigurati cisterne sa vodom za piće.

Važno je napomenuti da u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova kao i druge intervencije na vodovodnoj mreži zbog čega može doći do prekida snabdijevanja u ulicama: Džemala Bijedića, Iza Gaja, Braće Nuhić, Jarčedoli, Rosulje, Svrake, Nebočaj, Bardakčije, Dolovi, Pogledine, Čobanija, Močila, Muamera Omerbegovića, Borak, Bajramuša, Terezije i Suada Hasanovića.

U sklopu realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne mreže koji se finansira sredstvima druge tranše EBRD kredita planirani su radovi u ulicama Višnjik i Franjevačka. Zbog ovih radova do prekida u vodosnabdijevanju može doći u navedenim ulicama.

"Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435", obavještavaju iz ViK-a.

Posljednja informacija koja stiže iz ViK-a kaže da su mogući kratkotrajni poremećaji vodosnabdijevanja u naseljima i ulicama: Vratnik, Kovači, Pirin brijeg, Vrbanjuša, Kartal, Mihrivode i Višnjik.