Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mladi nisu pasivni, već mladi dobro znaju da mi živimo u mafijaškoj/režimskoj državi gdje se aktivnosti na suzbijanju korupcije često završavaju nasilnim zaustavljanjem vitalnih funckija pojedinca. Misliš li da mladi u Njemačkoj volontiraju u NVO? Ne, tamo se preko raspusta zarađuju od 9€ do 18€ bruto preko Ferienjob-a i to u kompanijama kao što su Daimleru, SAP-u, IBM i sl..
Od 9€ do 18€ bruto po satu, da ne bude zabune.
Ovo su najgore organizacije, pokušavaju sebi srediti posao preko poznanstva sa utjecajnim osobama, većina ih je u NVO zbog besplatnih putovanja po Europi i nekih "radionica" koje ih kao edukuju, a malo ko zbog nekog aktivizma
NVO su fakat gori od vlasti, puka ublehaška priča, koja nije plod znanja niti dobrih namjera nego izraz interesa njihovih finansijera.
građani misle da vi možete da pritisnete vlast da njiam bude bolje...ne zna se ko su veći ublehaši, vi ili građani.
Spas dolazi kad cujes Baketov glas hahaha
Na tudjoj muci zaradjuju ovi derperi iz nevladinih organizacija. Nista konkretno a para imaju
Nikad vam necu vjerovati vise nego svojoj drzavi ma kakva god ona bila. Vi ste placenici stranih struja i samo unosite pederluk, nemoral, destabilizaciju. Palamudite za pare i svi ugodno zivite i putujete. Hapsit i zatvarat NVO kao u Rusiji
predugi vam ovi članci. De smanjite malo, dosadno čitat :'(
Od cega se finansiraju nevkadibe organizacije?
U SDA državi ništa ne funkcioniše.
To je borba protiv korupcije te utjecaj na unapređenje zakona i politika usmjerenih na borbu protiv korupcije./ Tako je Ivana,treba poraditi ipak malo vise da volontiranje ide u NEKI staz, jer vecina danasnje omladine zaista sebi nije u stanju obezbjediti sendvic ili kartu ,pa kad vec volontiraju neka nesto imaju od toga.Djeca moraju shvatiti da rizici i odgovornosti postoje,pokusati sa sto vecom anonimnoscu..,,,a,.o drugoj,parali djeci, pricati je teze.Hvala klixu na edukativnom textu
Like ako imas malehan hurac
Pa kad cuju da je novo obecanje 150000 radnih mjesta naravno da ne shvataju za ozbiljno politicare. To nije bajka nego basna, jer volovi pricaju.
Mladi su glupi k’o ona stvar. Daj im šišu, klipu i cecu mecu i njima je sve ravno do mora. Stidim se naše omladine.
Od NVO biznisa se moze jako dobro zivjeti. Vladin i nevladon sektor su dvije strane iste medalje, isto sranje drugo pakovanje.