Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je prava vijest. Svaka čast porodici na odluci.
Koliko ljudskosti u ovim ljudima da u najtežim trenutcima urade ovako veliko i humano djelo.Ovo budi nadu i vjeru u ljudskost i humanizam.Pordici naklon do neba a ljudima koji su dobili bubrege da ih dugo u zdravlju posluže
Odluka samo na porodici treba biti jer ovako ako covjek ima karticu, a covjek pored je bogatun ili politicar, doktori mogu namjerno ubiti covjeka. Porodici preminulog zelim sto vise strpljenja i neka preminulom nisu oduzeli priliku za dobra djela, lakse ce zivjeti.
To mi je prvo palo na pamet, ne sumnjam da toga ima kod nas, i to mnogo
Konačno nešto pozitivno, porodici svaka čast
Svaka cast i veliko postovanje porodici! I svakome ko je spreman biti donor a ne izmisljati razloge zasto to ne uciniti!
Pa, mogu fingirati uzrok, ako si odgovarajući donor, a neki tajkun treba
Nino rahmetli, pitar naš. Svaka cast porodici....teska odluka....ostade ain iz njega 9 godina....tuga.
Laka ti zemlja bosanska!
Tužno sretna priča Nacija Silna Bosanska
Ja svoju karticu držim u novčaniku. Zamisli ti odeš sa ovog svijeta a spasiš 2 života. Šta možeš ljepše zamisliti. Na onom svijetu nam svakako neće ništa faliti.
Hvala im u moje ime, prvom prilikom cu potpisati karticu da sam donor organa.
U momentima kada samo želimo sahraniti umrlog i nastaviti tugovanje, ovo je jedna zaista teška odluka. Supružnik, djeca, roditelji, svi oni moraju pokazati snagu koju malo ko od nas ima. Mnogi potpišu donorsku karticu ali malo ko ispoštuje njihovu odluku i nikome nije zamjeriti. Podizati svijest, ulagati u kampanju a prije svega jačati zdravstvo u koje će pacijenti imati povjerenje je jedini ispravan put. Čestitke porodici, vi ste heroji.
Kapa do poda
Veliko hvala porodici. Vi ste pokazali istinsku humanost, etiku i empatiju prema osobama koje se bore za sopstveni život. Vi ste najbolje što ovo društvo ima i istinski primjer kakvi bi trebali biti svi mi. Neka je Božiji blagoslov na Vas i Vašeg rahmetliju/pokojnog.
U zdravstvo moramo ulagati! Porodici svaka cast.