GRAS i Centrotrans
458

Prijevoz u Sarajevu će i u novoj školskoj godini biti besplatan za učenike i studente

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisao je s direktorom GRAS-a Senadom Mujagićem i direktorom Centrotransa Safudinom Čengićem Ugovor o subvencioniranju troškova za prijevoz učenika u Kantonu Sarajevo.

"Ovo je nastavak naših ranijih dogovora i odluka Ministarstva saobraćaja je da nastavimo s podrškom svim našim mladim ljudima, kao i roditeljima, omogućavajući besplatan prijevoz. Drago nam je što naše aktivnosti mogu pomoći našoj djeci i nastavit ćemo djelovati u tom pravcu", istakao je Šteta.

Sa svim proceduralnim aktivnostima oko izdavanja karata, učenici i predstavnici škola će biti upoznati od strane prijevoznika i vjerujemo u nastavak dobre saradnje sa svim školama u našem kantonu, kako bi se procesi završili što efikasnije i brže.

Foto: Služba za protokol i press KS
Foto: Služba za protokol i press KS

Ono što je bitno naglasiti je da će svi učenici i javnih i privatnih škola imati besplatan javni prijevoz.

Nakon potpisanog Ugovora, razgovarano je o svim budućim aktivnostima koje se odnose prije svega na kategorije penzionera s minimalnom penzijom i studenata koji također imaju besplatan javni prijevoz u Kantonu Sarajevo, kao i o noćnom javnom prevozu, ali i poboljšanju kvalitete usluge, higijene i sigurnosti u svim vidovima javnoga prevoza.

"Sretan sam i ponosan da smo omogućili besplatan javni prijevoz našim đacima, studentima i penzionerima 24 sata tokom cijele godine, ali i na to da imamo i noćni prevoz koji je besplatan od 00:00 do 05:00 za sve naše građane ali i goste Kantona Sarajevo. Vrlo često u naše Ministarstvo dolaze poruke zahvale za odluku da prevoz bude besplatan, sa svim konstruktivnim prijedlozima za dodatno poboljšanje usluga. To nam daje dodatni motiv da radimo za mladost i slušamo prijedloge", dodao je Šteta.

Istaknuto je da se Ministarstvo saobraćaja zahvaljuje prijevoznicima na dugogodišnjoj dobroj saradnji koja je ostvarena za dobrobit svih građana našeg kantona.