Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo nastavite sjeci sumu po planinama a posebno po vranici pa cete vidjeti dokle cemo dogurati.
Mislis da ce prestat, nema druze spasa, takav narod, takav mentalitet, ovdje su ti lopovi i jedni i drugi i treci, to nam je u krvi!
pa vise je se prije rata sjekla šuma nego sad....nije to razlog ovih nepogoda
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
VRHUNSKI STRUCNJAK POSEBNO HIDROGRAFIJE I METEOROLOGIJE... DA VLAST BAR IMA SLUHA
Baš tako. Stručnjak je pogotovo u području klimatologije, metorologije. Ali vlast nema sluha da pozove stručnjake sa Odsjeka za geografiju, ali iskreno trebaju to uraditi.
POHAPSIT SVE SUMARE!!
Tj.hocu reci kako se mogu ukrasti drva pored čuvara šume? Ok, moze i to nekad, ali kako do sad ovoliko?
SUMARI KRADU!!
Šumari povezani sa onima sto voze golf 2 natovaren ukradenim drvima za prodaju...ja razumijem da nema posla, da se treba snaci ali šume nisu tu bezveze i za one koji nemaju posla.
dok mi dobacimo do klimatskih promjena, hajdemo prvo u predskolsko.... kao primjer, provjerite sta se trenutno desava u Sarajevo sumama i sve ce biti jasno. par dana se govorilo o hapsenju direktora, i to je to..ko je dosao, da li su strucni, koliko, sta je plan..to su pitanja na koje svi, ali svi moraju da odgovore. i bogati, pustite se price da nista ne ocekujemo. u tome i jeste kvaka. treba da ocekujemo!
Lol, meni je presmjesno kako su ljudi u Sarajevu i u Bosni potpuno nesvjesni vlastite klime. Valjda ne putuju pa ne znaju da malo gdje na svijetu padne ovoliko kise. Na primer, London je poznat kao kisan grad ali u Londonu godisnje u prosjeku padne 26 inča kiše a u Sarajevu 37! Iako u Londonu ima vise kisnih dana, tamo samo sipi dok u Sarajevu tušira. Kad imas takvu klimu moras da pazis gdje pravis kuce ali u Bosni misle da sve bog da ili ne da.
Dragi Nusrete, ovdje u BiH skoro 99% stanovništva ne vjeruje u klimatske promjene, već su uvjereni da im to neke druge sile (države) namještaju, jedan dio vjeruje da ih Bog kažnjava iznenada bez ikakvih predznaka. Naš prosjek obrazovanog stanovništva je na veoma zabrinjavajućoj razini
Nisi samo politicari krivi, nije ni obican svihet puno bolji. Prije 20tak godina jedna strana organizacija pokrenula akciju, kupila par hiljada sadnica i zasadili ih na goleto u blizini Breze. Poslije par dana kada su dosli, imali su sta vidjeti, sve sadnice izadjene, tj. Pokradene. Danas bi to bila prelujepa suma, koja bi stitila od klizista
Površina pod šumama u Bosni i Hercegovini se od rata pa naovamo uveliko povećala. Globalno zatopljavanje je uzrok ovih klimatskih ekstrema i mi nazalost ne mozemo nista uraditi povodom toga osim ublažiti posljedice istoga.
Isto se sprema i Sarajlijama nakon betonizacije i sjece sume po Trebeviću i Bjelašnici.
E moj Nusrete, kod nas ti za šumu kažu vukojhebina a drvo cijene jedino kad treba za ugrijati se
E, moj Nusrete, nasi politicari od Mjesne zajednice do drzavnog vrha, misle da su pokusali svu pamet ovog Svijeta. To sto ti imas znanja iz svoje oblasti, to je nasim politicarima apsolutno nebitno, njima su bitna njihova primanja i bogastvo, a i previse ih je. To je misaona imenica da nasi politicari budu pragmaticni i da slucaju struku iz svih oblasti, a imamo ih u nasoj drzavi, a i po svekolikoj kugli zemaljskoj ima jako puno strucnih ljudi, koji bi rado pomogli svojoj staroj domovini.
Oni kojima je mrsko PROČITATI TEKST, šume nisu krive za vremenske nepogode, jer je njihov faktor UBLAŽAVANJE kako klizišta, tako i kod suša. Poenta teksta je da voda, koja se nije ispadala tokom prethodnog perioda, sada pada obimno! Neophodno je prije svega upozoriti stanovništvo na vrijeme i izolovati u slučaju potencijalnih poplava!!!
Benjamina dala si 800.000 Severini, a 100.000 za poplave. Imaš li obraza i što nemaš?
Botine, botine, ni granice ni postovanja ni prema cemu...
Sad će oni i tih 100.000 prebaciti s računa na račun.
Mi i struka ko nebo i zemlja. Mentalite teferic korida. Evo kod mene komšija posijao kupus neki dan ga ogulil i sve u rijeku pobacao a vezano za šumu isti taj mentalitet je u šemi sa šticarima, metar drva u pola jeftinije samo šuti i ne prijavljuj što satrašmo šumu, use nase i podase, svoji smo
Zaboravili ste pozare spomenuti koji su harali ovim dijelom prije par godina