Otežano kretanje
188

Prohodan put od Jablanice do Konjica, ali se i dalje ne može autom do Mostara

N. V.
Magistralni put Konjic - Jablanica od jutros je bio blokiran usljed odrona na cesti. Iz BIHAMK-a javljaju da je saobraćanje na ovom pravcu sada moguće, ali da se i dalje ne može doći do Mostara.

"Na magistralnom putu Konjic - Jablanica sada mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila. Na putnim pravcima Jablanica - Mostar, Jablanica - Prozor i Jablanica - Blidinje i dalje je saobraćaj obustavljen", poručeno je iz BIHAMK-a.

Alternativni pravci su: Sarajevo - Novi Travnik - Rostovo - Bugojno - Kupres-Tomislavgrad - Posušje - Mostar ili Sarajevo - Foča - Tjentište - Gacko - Mostar.

Na magistralnom putu Gacko - Nevesinje (u mjestu Rilja), zbog izlijevanja rijeke Zalomka, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na regionalnom putu Konjic - Borci - Ruište saobraćaju putnička, kombi i terenska vozila.

Na putevima na području Kiseljaka (prema Kreševu, Fojnici i Sarajevu) saobraća se otežano, s obzirom na to da još uvijek ima vode i mulja na cesti, ali je prohodno. Na putnim pravcima Visoko - Kiseljak i Breza - Vareš, zbog većeg odrona, saobraća se otežano jednom trakom.

"Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu", upozorili su iz BIHAMK-a.