Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Srebrena malina mota kablove
ing. dr. mr. prof. fikret eksluzivni zastupnik ovog hepeka...
Bravo za ekipu!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ako ga mi ne proizvedemo nece niko
Samo da Fikret Malina ne nabavlja delove za taj respirator ili barem da dobiju ljudi spisak njegovih delova pa da ponesu u bolnicu baštensko crevo ili ventilator iz auta.
SDA je upravo napravila sudbonosni izbor - ne želi da spasava ljude nego da glumi državu do kraja po svaku cenu. Po sajtu statista se BIH po smrtnosti od korone nalazi na trećem mestu svetske top liste sa neverovatnih 2180 umrlih na milion stanovnika, a još su računali da BIH ima 3.3 miliona stanovnika.
Super priča! Dokaz da smo pametni i da možemo sve sami ako nam se dopusti! Kad Fadil zamijeni ove sa onim malinama!
Soko Mostar ; proizvodili avione i dijelove aviona za Airbus i Boing. , pravili helikoptere gdje se ističe helikopter Gazela po Francuskoj licenci. U sklopu kompleksa Soko bilo je mnoštvo pratećih preduzeća i proizvodilo se sve i svašta. Evo sad je uspjeh sto je netko kopirao raspirator iz UKC Tuzla u garaži Fadila Novalica...
Fadil Novalić bošnjački bosanskohercegovački političar i predsjednik Vlade Federacije BiH od 2015. Rođenje: 25. rujna 1959. (dob 61 godina), Gradačac, BiH Vlada FBiH je na početku pandemije dala posticaj za razvijanje ovog raspiratora.
Mogu misliti samo kako će ispasti ti respiratori ako ne i gori od onih kineskih.
Ana Bavarka ce potpisati certifikat
Daješ samo privredi. Na birou magistara i doktora. Uloži 10miliona, zaposli 20 magistara samo da inžinjiraju ovakve skupe mašine i slično na državnom nivou, praviti aparate policiji, medicini, školama. Rezultat je više zaposlenih, veći ugled naše zemlje, pa onda izvoz naših mozganja, a pored svega toga ulaganje u napredak je ulaganje u civilizovanost šta znači pohlepni i zli političari će početi izumirati ko dinosauri. Sprovoditi nauku i vještine u djela.
Ta ce ovaj respirator naspram malina respiratora,tkz.duplog???
Sebilu treba prvu prikopcati da testira to čudo tehnike
Samo gas. Nije vakcina. To se moze jako brzo istestirati. Znam da je papirilogija ta koja uzima najvise vremena, ali ipak... samo gas. Ovo nas moze itekako pogurati, izvoz ovo ono...
Hoćemo li ga mi stvarno proizvoditi ili sklapati (npr ovaj SIEMENS monitor, vjerovatno i kompletna elektronika)? Lijepo bi bilo malo više informacija provjerenih i mjerljivih, a malo manje "možda je Novalić izjavio nekada da je možda učestvovao u namjeri da pokrene postupak za inicijativu osnivanja preduzeća". Ako je sponzorisan članak, napišite i to.
super,nikom ne zatrebo
Tmd Gradačac je Novalićeva firma ili griješim?
Šta je sa ovim pametnim iz Sarajeva, kad već idemo po broju stanovnika
da se uredjaj certificira traje duze od razvoja vakcine
Gledat će te spektakl u najavi fadilovi respiratori 2