Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako ga je napao iz cista mira nema potrebe da se ministarstvo ovim bavi. Tako ce sutra nekoga da ubije iz cista mira. Izbaciti iz skole i u popravni dom. Malo stariji od njega ubise Vojinovog brata covjeka od haman 40 ljeta. Sa ovim treba strogo od starta jer nije da mu je samar opalio. Manite se merhametluka.
Kakvi bolan sastanci, kakve škole ... Roditelji! To treba kaznit. Sve je to iz kuće
Ja sve nešto mislim da je malac doživio nešto strašno na ekskurziji... Odličan đak, povučen, miran, nikad nikakav problem nije pravio i tako iz vedra neba da potegne nož na druga iz razreda. Dabogda da nisam upravu al mislim da je ovome nešto strašno prethodilo.
Vrsnjacko nasilje je svakodnevna pojava u skoli i uopste nije prvi put. Da li ce iko ozbiljno shvatiti situaciju. Bitno vam je samo uhljebiti nesposobne ljude po skolama.
Kao prvo tu je direktor nesposoban on na pojma niti smije sta da uradi. Jer imao sam gotovo takav slučaj samo ispišite djecu to je škola bože sačuvaj.
NASILJE je i kad Vildana Bešlija (Naša Stranka) iz dvorišta OSNOVNE ŠKOLE, pravi promotivne i POLITIČKE spotove, bez ikakve saglasnosti i odobrenja te iste škole! Smrti i tragedije će još biti, jer sistem PROIZVODI nasilje koje u jednom trenutku POSTANE vidljivo jer ESKALIRA.
Obrazovni sistem organizovan i zasnovan na NASILJU. Kad dijete nekog moćnika napravi neko s..nje , to se sve ZATAŠKA, čime se nasilje NORMALIZIRA i prečutno odobrava! Radim u školi,pa znam primjere iz prakse. Nasilje je kad PEDOFILA štitite i želite ostavi u obrazovanju ( O.Š. Grbavica I, prof. tjelesnog)...Sve procedure su priča za NAIVNE i nepismene jer u praksi NE POSTOJI NIŠTA!
Gledaj dijagrama tablica i ostalog, a siruacija sve gora.
Ma ovo je do nas roditelja. Do odgoja...
ma šta glumite vi iz ministarstva više? opteretili ste nastavnike papirologijom a nabacali milion propisa po kojima ni vi sami ne znate postupati. interesantno je to da prvo krenet maltretirati upravu i nastavnike kao da su oni vidoviti i moraju znati šta se u čijoj glavi dešava . što je najgore kad postupe kako misle da treba tada im se nakače roditelji na vrat sa raznoraznim prijetnjama, tužbama i prvi vi iz ministarstva to jedva dočekate kako bi maltretirali ove ljude.
Ne znaju, zato sto su sve uhljebi koji nikada nisu radili u prosvjeti. Vjerovatno ce napraviti neku radionicu o nasilju, uvest jos vise neke papirologije nastavnicima, neka šuplja ce biti kako god. Onda ce da bi opravdali svoje postojanje slikat se u nekoj skoli kako je sve lijepo, divno, krasno i idemo dalje.
Samo se alahajte i bodite,pas vam mater hebo primitivnu.
Baš si glup
HNK nema ministarstvo obrazovanja bivsi ministar je uhljebio za 9 godina sve sto je mogao preko direktora koje je instalirala SDA...isti ti direktori imaju sudske presude...imate direktora HNK koji je lazirao potvrdu da je porodica sehida da mu suoruga bude zaooslena..
Nemoze niko znati sta se u necijoj glavi vrti.Mozda tesko zive mozda u kuci ima problema ali najveci okidac je neimastina za ovakve slucajeve i stanje se mora popraviti na svim zivotnim poljima a najbitnije dbije stvari su da se poboljsa standard zivota i da se konacnonuredi zdravstveni sistem a ne da se prezivljava od danas do sutra kao sad i da nemas gdje i kome otici na pregled a onda ostale stvari rjesavati jer ovde bukvalno nista ne funkcionise
Sistem je takav da su djeca svjesna da ih ne mogu istjerati,oboriti znači ništa im se ne može jer zakon ih štiti na žalost. Pristup imaju informacijama koji oni za svoje godine nebi smjeli imati tako da je sistem kriv 100%. Roditelji su došli na taj nivo da djecu ne kažnjavaju,nema sankcija itd. Vidite danas curice iz osnovne to utegnuta sve se oslikalo i roditeljima je to na žalost OK jbg
Sta gledas djevojcice po osnovnoj skoli wtf
potonuli smo kao drustvo
Samo degenek