Ko je u pravu?
264

Rasprava Efendića i Štete na društvenoj mreži privukla dosta pažnje pratitelja, tema kružni vijadukt

A. L.
Načelnik Općine Novi Grad u Sarajevu Semir Efendić i ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta imali su zanimljivu diskusiju na društvenim mrežama.

Sve je počelo tako što je načelnik Novog Grada objavio nekoliko fotografija postavljanja završnog sloja asfalta na kružnom vijaduktu na Devetoj transverzali.

"Radna nedjelja na Devetoj transverzali. Postavljanje završnog sloja asfalta na kružnom vijaduktu", napisao je Efendić na Facebooku.

U komentaru mu se ubrzo javio ministar Šteta koji je bio ironičan.

"Drago mi je vidjeti da pratiš sve projekte, pa i ovaj, koje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo realizuje na području Novog Grada", napisao je Šteta.

Rasprava oko toga ko je zadužen za izgradnju ovog projekta nije prestala, pa je Efendić ostavio još jedan komentar.

"Moramo pratiti sve sto se dešava na nasoj općini, a ovaj projekat posebno obzirom da smo ga pokrenuli davno i da se konačno privodi kraju. A nije mnistarstvo samo, i Općina Novi Grad je potpisnik sporazuma o zajednickoj realizaciji projekta sa Ministarstvom saobraćaja. Imate te sporazume u Ministarstvu, potpisali smo ih dok vi još niste bili ministar kao i ugovor za izgradnju kružnog vijadukta. Nažalost, rješavanje privremenih objekata koje je išlo putem Skupštine KS uzelo nam je 2-3 godine vremena, što ste i sami svjedočili, ali bolje ikad nego nikad", rekao je Efendić.