Teška situacija
39

Reis Kavazović: Kao vjernici dužni smo iskazati solidarnost s onima koji su izgubili domove

V. K.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Reisul-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović obratio se javnosti povodom izuzetno teške situacije u poplavljenim područjima u BiH.

Tim povodom, reis je naglasio kako je u područjima koje su pogodile poplave velika šteta nanesena i infrastrukturi Islamske zajednice u BiH.

"Naša domovina i građani su pogođeni velikom prirodnom katastrofom koja je napravila ogromnu materijalnu štetu. Veći gubitak od toga je gubitak ljudskih života. Kao vjernici, prihvatajući Božje određenje, dužni smo iskazati svoju solidarnost i suosjećanje sa porodicama žrtava kao i onima koji su izgubili svoje domove. Vjerujem u solidarnost našeg naroda koja nikada nije izostala u ovakvim situacijama", rekao je reis Kavazhović.

Poruku je poslao i vlastima u BiH kao i građanima koji su pogođeni poplavama.

"Nadam se da će državni organi i institucije učiniti sve što su dužni da ublaže posljedice ove katastrofe. Islamska zajednica je danas stavila sve svoje resurse na raspolaganje organima Zajednice kako bi pomogli prevazilaženju ovog iskušenja. Na kraju, u svoje ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, izražavam taziju-saučešće porodicama žrtava, uz molbu Allahu dž. š. da stradalima ukaže Svoju milost, a povrijeđenima da brz oporavak", kaže se u poruci reisul-uleme.