Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zgrada je privatno vlasnistvo.Treba naloziti vlasnicima da sprijece obrusavanje ili opcina kanton ili ko vec isplatiti ljude pa rusiti.Kupiti je nece niko jer kockar Kapiszic ne da gradnju da se ne ugrozi penzionerov trzni centar.
Sarajevo nas grad prljav, Miljacka puna smeca, prosjaci terorisu turiste, psi lutalice svugdje, “tezgice” raznorazne robe u samom centru, itd. Gradonacelnica ne treba da ide u Bec ili Tokio da vidi kako grad funkcionise, nek ode samo do Ljubljane I nek vidi kako je grad uredan.
Lijepo srusite zgradu, poravnate, i troskove uredjenja parcele fakturisete sadasnjem ili buducem vlasniku...Kad se sve izmiri, neka gradi, ali planski, ko bude to vec kupio..Do tad posaditi drvece, i to ukljuciti u cijenu troskova uredjenja zemljista..Eto i to sam vam rijesio...Objekat Estrada u Starom Gradu, isto rijesenje..
Ova zgrada je u privatnom vlasnistvu I to od moje familije skoro nekih 80 godina. Nije bila u jevrejskom vlasnistvu jer imamo ZK izvadke jos iz austro-ugarskog perioda. Zgrada je bila u funkciji do rata I tu je zivio jedan od vlasnika, ali zbog problema sa nadleznima iz opstine I zavoda, kuca nam je reksproprijacijom vracena tek 2015 godine presudom vrhovnog suda i suda u Strazburu. Potencijalni kupci zovite na broj 063 463 501.
E pa eto, ti si glavni krivac onda sto je zgrada u ovakvom stanju, sto nije sigurno proci glavnom ulicom! Treba te tuziti za ovakvo stanje, narediti da je saniras u roku od mjese , ili ti fakturisati troskove sanacije, a ti dalje to prodaji..
Malo ljudi je primijetilo da je u pitanju stambena zgrada sarajevskih jevrejskih porodica (davidove zvijezde su motivi po fasadi koja je preživjela). Grad Sarajevo bi trebao imati moralnu obavezu ovu zgradu renovirati, urediti i pretvoriti u nešto prikladno kulturi sjećanja na sve žrtve fašizma. Ili, neka prebace u vlasništvo
Ili neka prebace u vlasništvo Jevrejske zajednice BiH pa neka oni dalje upravljaju sa objektom. U ovakvom obliku ne smije ostati.
Nije bila jevrejska, nego stare muslimanske sarajevske familije, koja je I dalje vlasnik. Zasto je u stanju u kakvom je trenutno su odgovorni nadlezni iz zavoda i opstine. Skele su postavljene da se zgrada obezbjedi sa billboard-ima, koji ce biti postavljeni sa sve tri strane koje potencijalno ugrozavaju saobracaj, kao I pjesake. Investitori, info 063 463 501.
Izgleda kao sto izgleda drzava BiH poslije 30 godina vladavine Zivkovica, Komsica i njihove brace Hdza i Snsda. Izgleda kao da ce se srusiti svaki tren pod teretom izdajica i fasista.
Pa cijeli taj dio grada stoji u rusevinama. Politicka pitanja sve blokiraju, a i Sarajlije, ne daj Boze i da se nesto krene graditi digli bi se da obustave.
Sve dok neko ne pogine, a ako neko ne daj Boze pogine, onda ce se aktivirati opcina, institucije itd.
Gazda traži 5 miliona maraka za ruševinu vjerovatno
Ne trazimo 5 miliona, a ako te bas interesuje cijena ili eventualo nekog investitora, nazovi na 063 463 501 pa ces znati sve detalje.
realno ovo jest ofirno vidjeti pored onolikih zgrada
Dizat Bosmal, SCC, Avaz Twist Tower, u nebesa. A ova rupa na periferiji grada godinama od kako je rat zavrsio, niko ni pogled da baci. A za Kasarnu Jajce da nepricam. Logika BiH politacara je za svaku pohvalu.
Cijeli grad je ruglo, jedna zgrada manje vise
Tibra likes this.
Zašto ovo neko ne kupi, zašto se ne sruši, ne napravi park - rečenica tipičnog Bošnje dok baca smeće u rijeke. Pune rijeke smeća. Bošnjo kapak!
jučer šetam gradom, od scc-a prema bbi... smrdi, ne malo. prljavo. prljavi snijeg, blato u parku.
Jao teksta i babe i zabe. Danas se urusio dio na zgradi bivse elektrane, nedosanjanog muzeja. Nacionalni spomenik. Ovi pisu o zgradama koje granice s scc-om. I jos cijelu Kotromanicevu islikali.