Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vratiti grad nazad od sda nesposobnih da ne kazem cega, da ih ne vrijeđam, ni toliko nisu zavrijedili. To je prvi korak, za dalje ćemo lakše
e jesu ga popancili i to bas. Radost kad ima vode, kad radijatori griju i kad smetljari napokon odvuku kontejnere.
sta očekuješ, seljaci(ne oni pošteni ljudi sa sela), nego seljacine su uzjahali grad. prosjeci, priuceni, srednjaci sa ruralnim mentalitetom
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦 Svak' za svoju stranku - svi za Hadžikadića! https://www.facebook.com/mirsadhadzikadic/ I neka je izasao iz emisije na FTV-u i sasuo im istinu u lice!! Momenat iz emisije na FTV-u: https://bit.ly/2R4aoGC
Plan za BOSNU I HERCEGOVINU: 1. Mirsad Hadžikadić. #novaBiH
TREBA GRAD SARAJEVO PROŠIRITI NA ILIDŽU, VOGOŠĆU, HADŽIĆE A NE UKINUTI. BERLIN, NEW YORK, LONDOM IMAJU GRADONAČELNIKA ONI BI DA UKINU!
Profesor Mirsad Hadzikadic je covjek koji Bosnjaci trebaju da izaberu. Dosta je bilo vas i vasih stranackih zaposljavanja, dizanja akciza i poreza za potrebe krpljenja vlastitih budzeta, dosta je bilo tjeranja bosnjacke omladine u zapadne zemlje trbuhom za hljebom! Dosta je bilo LAŽI. U oktobru cete aBd svi na biro za zaposljavanje da vidite sta ste napravili narodu i da osjetite na vlastitoj koži kako gledati u svoju zemlju kao u maćehu a u Njemačku kao u majku. #MH2018
Period dok je SDP bio na vlasti je bio najbolji period za sve nas. Izgradili kilometre autoputa, povećali penzije, razvili državu kako treba. I sada je Nikšić još više razvio i partiju, više je demokratizirao, sada je ona još bolja. Moju podršku ima i uvijek će imati SDP!
Mirsade zelim ti iskreno uspjeh na izborima. Jedino si nam ti spas. Hvala na kandidaturi. #ijasamiskra
🇧🇦🇧🇦 Bravo profesore Hadzikadicu, dostojanstveno, kulturno obracanje javnosti #MH2018
SDP u borbi protiv nacionalizma ima više faza, a sve u cilju postavljanja antinacionalizma kao univerzalne vrijednosti. To uključuje borbu protiv nacionalizma u medijima, što ne znači cenzura medija već jasno definirati govor mržnje kao nešto što nije prihvaćeno i ne potpada pod slobodu govora. SDP BiH već odavno nastoji zabraniti rad fašističkih organizacija i isticanje fašističkih simbola i to će nastaviti i u budućnosti.
SDP će nastaviti započete aktivnosti, iz mandata 2010-2014, na zatvaranju naslijeđenih neekoloških komunalnih deponija i to gradnjom regionalnih centara upravljanja otpadom. Planirat ćemo nabavku opreme za proizvodnju RDF goriva, koji će se koristiti u našim cementarama, umjesto fosilnih goriva, što je ekološki opravdano i dugogodišnji trend razvijenih zemalja. Naš plan je uvođenje zbrinjavanja svih vrsta otpada na ekološki najprihvatljiviji način.
SDP BiH namjerava definirati niz mjera koje će omogućiti integraciju povratnika u matične zajednice, kao i povratak trenutno raseljenih lica. Pored toga, osigurat ćemo ravnomjernu raspodjelu poticaja i donacija na osnovu realnog socijalnog statusa i potrebe, te dokazanog boravka u mjestu povratka.
Plan SDP-a je da u okviru porezne reforme, smanjenjem ukupnih poreznih opterećenja realnog sektora, a posebno direktnih poreza na rad, smanji sivu ekonomiju, te kreira uslove za rast zaposlenosti, plata, investicija, proizvodnje i izvoza.
Uzevši u obzir da je saobraćajna infrastruktura temelj za poboljšanje životnog standarda u našoj državi, neophodno je posvetiti se razvoju transportnog sistema i svih vidova saobraćaja u BiH. U cestovnom prometu najveći prioritet je ubrzanje izgradnje autoputa na koridoru Vc, modernizacija magistralnih i regionalnih cesta, te ubrzati izgradnju prekograničnog mosta Svilaj na rijeci Savi (Koridor Vc) i mosta u Gradiški (Veza sa Koridorom X) za šta se SDP zalaže.
SDP smatra da je potrebno plansko suzbijanje rada na crno, neuplaćivanja doprinosa i neplaćenog prekovremenog rada, razvoj programa za veću zaposlenost mladih, žena i dugoročno nezaposlenih, te inkluzija radnika s invaliditetom u tržište rada
SDP se bori protiv rodnih razlika, ekonomskog siromaštva i ovisnosti radnica. Teži zaštititi javna dobra države BiH u interesu radničke klase, te u fokus ekspanzivnog ekonomskog reformskog programa kao osnovni cilj staviti borbu protiv nezaposlenosti i borbu za bolje uslove rada.
SDP-u je prioritet stvoriti pozitivno ekonomsko okruženje aktivnom ulogom države, koje će rezultirati pokretanjem javnih radova, otvaranjem novih radnih mjesta, novom strategijom industrijalizacije i privlačenjem direktnih stranih investicija