Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad su oduzme prosjek u realnom sektoru ovim uhljebima je prosjek 2000 km i opet gladna usta hoće još
Ceste federacije lagano u Aria malu zakupili 20 parking mjesta i 8000 km mjesecno placaju za svoje uhlhebe da se ne sikiraju gdje ce parkirat..pa to nema nigdje..iizmjwstite zaposlenike u Hrasnici. Tamo nema provlema s parkingom.
Daj da ti dam svoju platnu lists da vidis tuge
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dok je SDA bil na vlasti niste se usudjivali da pomolite glave iz rupa, posto su vas oni i postavili. 1/4 zaposlenih u javnim sluzbama KS treba otpustiti jer su nepotrebni.
I dok je sda vladala prosvjeta je tražila veće plate. Radim u obrazovanju i znam.
Najbolje je da malo dodju u privatni sektor pa da vide koliko se radi za male plate, a sve da bi se namirile njihove sluzbe!
treba organizovati kontra proteste, ovi pojedose kompletan budžet, neradnici.
treba privatizirati većinu zdravstva , školstva, administracije pa nek kod privatnika traže svoja prava. Ima pravo da bira da ostane ili da traži drugi posao.
sklonite tog Sivru više, destruktivac na kub
Imal kakav sindikat za realni sektor ...
Postoje li sindikati iz realnog sektora, odnosno iz sektora koji stvara vrijednost? I ako postoje, kada su zadnji puta ustali i promijenili išta u korist radnika iz sektora koji plaća ove budžetske sindikate i njihove radnike?
G L U H O I D A L E K O B I L O
A ja u realnom sektoru..
SAMO DIVUT I AG0VIC SUTE, UZIMAJU KAJMAK OD VLASNIKA LANACA
ovim sve malo kako ih nije stid
ŠTA JE SA RADNICIMA NA FEDERALNOM NIVOU? IMAMO LI MI SINDIKAT ILI NEMAMO? - NEMAMO OVO JE ZA PROTESTA!
Federalni parlamentarci su dobili neoporezivih 2500 i vise kao i preduzeca u vecinskom vlasnistvu Federacije, a Kanton Sa nije isplatio nista
Radnici od toga nisu vidjeli nista
Ja sam samo skontao da vlada KS jos trpi ove SDA uhljebe. Sve to posutati treba. Oni su svoju nafaku posrkali
Pa ovi uhljebi što stalno traže povećanje plata da rade po učinku ne bi zaradili ni minimalac!
Ako je kod nas od ukupno zaposlenih 52% zaposleno u drzavnim ustanovama, normalno je da su plate u dosta sektora niske jer nema ko ni sta da podigne standard. Strajkovi nisu rijesenje jer se nema odakle pare dobiti i zato su nam ceste, struja, i voda u katastrofalnom stanju. STa je potrebno. Centrirati sjednice i sva zasjedanja o tome kako da se investira, podrzava, i zastiti svaki novi mali privrednik. Da se udupla udio privatnih poduzetnika u odnosu na drzavno zaposlene.
Sindikati su unistili,Vranicu, gras, fds, hidrogradnju....a evo sad elektroprivrede i Bhtelecom, ,sindikalnim vodjama zaposlis nekog,daš na kafu i obavezni litar konjaka zvekana i ruši sve,majku,lagodan život sindikalna je najbolji dokaz