Sarajevo
95

Semir Efendić podržao Dženana Selimbegovića uoči prijevremenih izbora u Starom Gradu

V. K.
Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić danas se sastao s kandidatom za načelnika Općine Stari Grad Dženanom Selimbegovićem (SDA) te mu je još jednom pružio podršku uoči izbora u nedjelju 29. oktobra.
Informaciju o posjeti podijelio je zvaničnik SDA Haris Zahiragić koji je rekao kako lokalni izbori previzilaže značaj lokalne sredine te da su mnogo značajniji.

"Danas je načelnik Općine Novi Grad i Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić došao da podrži kandidaturu Dženan Selimbegović za načelnika Općine Stari Grad. Prijevremeni lokalni izbori koji se održavaju u nedelju, očigledno prevazilaze značaj lokalnih izbora, zato je važno da svi izađemo i podržimo Dženana Selimbegovića", rekao je Zahiragić.

Sredinom oktobra, Dženan Selimbegović je u prostorijama Stranke za BiH govorio o podršci ove stranke te je rekao kako njegov koncept ima jasnu viziju, plan i platformu.

"Jasno znamo šta hoćemo, s kim hoćemo i nećemo i kako to uraditi. Želim naglasaiti i poručiti građanima da izađu na izbore jer rezultati tih izbora mogu lako odrediti sudbinu upravljanja njihovim resursima u narenih pet godina u općini Stari Grad. Neka se na tim izborima ponašaju kao na javnom konkursu gdje su oni poslodavci. Neka na konkursu zahtjevaju, pronađu reference svakog kandidata, od iskustva, diplome, kako je stečena i gdje, jer su to važne reference za svakog poslodavca, a zatim gdje je stečeno radno iskutvo sa tom diplomom", rekao je Selimbegović.