Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sirius nikad nije u tom konzorciju ništa ni trebao raditi, samo uzeti pare za Dodika. Ovim se to neće promijeniti, samo taj OIV Zagreb će da isplati pare na račun neke druge firme. Sad bi trebalo da se ugovor poništi, jer izlazak iz konzorcija jedne strane čini ugovor ništavnim. MIBO i druge zainteresovane strane koje su bile u postupku će sigurno tužiti državu i na taj način će biti oštećena država radi Fortinog neznanja. Forto ovo radi samo da Dodiku ispuni obećano.
Pa kad je podmetnuo d... za "zensku osobu Seb" nalogodavca u kriminalnoj nabavci ventilatora preko firme za uzgoj malina. Ko mu je kriv, sad nek guli robiju, trebali su mu deset dati samo zato sto je dalabu.
A Sebija uziva na slobodi, izdrzi Fadile kad si dalabu, ko ti je kriv. Samo nek je nasa heroina bez diploma na slobodi
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jeli firma Sirjus ista firma koja radi isporuku novih fiskalnih kasa u RS-u ?
Ovog u zatvor strpati!
Kako to tek tako preuzima ? Ima li ova drzava zakon o javnim nabavkama ili se on primjenjuje samo kad se respiratori nabavljaju ?
Koprcanje sa FTV samo čuva podjelu zemlje, ljudi zatvarajte entitetsku televiziju i sve prebacite na BHRT kao što je urađeno sa grbom i zastavom nesretne federacije
Koji BHRT,ovaj koji nam po citav dan prenosi nastupe Srbije i Hrvatske,bez obzira sta je na repertoaru u istom tom terminu?
Stvari se zakomplikovase: avans uplacen, a ovaj bio upozoren na vrijeme da se ne igra sa Burlom/njegovim rezimskim firmama. Ako bi raskinuli ugovor, nema od avansa nista, bilo bi prozivki.
sirius b- to je nase vekovno poreklo
Da li je i da li ce ikad neka firna iz Sarajeva ili Bosbe dobti posao fibanciran iz buddzeta Hrvatske? Nije i nece nikad.
Zasto bi neko financira nargilase
Pravo pitanje je zašto ih je forto i trojka uvela u posao
Zato sto je bio javni tender dostupan svim, pa i tebi i ostalim botovima
Da li je ovaj u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama?? Moze li se tek tako mijenjati ugovor?? Tužilaštvo BiH i SIPA pod hitno da reaguju.. Kakve su ovo egzibicije dezorjentisanog člana Trojke..
Kako ce tuzilastvo i SIPA reagovati kada njima upravljaju Dodik i Covic kojima sve ovo odgovara?
NiP - Nepravda i Prevara !!
Ovo je gore od izdaje, ovo je porobljavljanje !
U ovoj drzavi moze raditi sta ko hoce. Sirius je dobio tender (vjerovatno namjesteno) i sad kad ne mogu realizovati ugovor, oni bi ga prebacili na drugog. Po zakonu o javnim nabavkama ovo je neizvodivo. Cak i da Sirius nekim cudom da OIV da ovo obavi za njega (podugovaranje) to su morali ranije najaviti prilikom tendera. Kada firma u kojoj radim dobije tender, polozi bankarsku garanciju za dobro izvrsenje, pa ako ne uradis kako treba, ode garancija na naplatu.
Bosna i Hercegovina je posljednja zemlja u Evropi koja nije digitalizirala RTV signal.
...i takva ce ostati, nadam se. Jedan servis prid gasenjem, drugom nestalo epizoda LZN, treci nece ni da cuje za prdhodna dva i tako ukrug do nestanka ove nakarade bih
o digitalizaciji vec pricaju 15 godina i zamisli bih je jedina u evropi koja to nema ali je zato prva u evropi po broju ministara
Ovi koncesija politicari koji prodaju zemlju,zrak i vodu moraju biti zaustavljeni,i ako bog da nadam se da ce Srpski narod večeras poslati vucica na smetlj...te istorije i pokrenuti domino efekat na prostoru bivše SFRJ