Poruka za Klub Bošnjaka
31

Sjednica Doma naroda ipak nije održana, ali je najavljena mogućnost hitne sjednice zbog budžeta

I. Sa.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH danas nije održana te je Dragan Čović kao predsjedavajući konstatovao da kvorum ne postoji te da je sjednica prekinuta.
U obraćanju zastupnicima, rekao je kako blokada Bošnjaka "traje tri mjeseca" te nije siguran kako će to dalje ići.

Najavio je mogućnost hitne sjednice ukoliko bi budžet bio na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH. Ali, napomenuo je kako treba završiti određene procedure prije usvajanja budžeta.

"Ako bi se to desilo, onda bih sazvao sjednicu", naveo je Čović.

On se zahvalio svima na dolasku te rekao da mu je žao jer nije uspio "napraviti poticaj da kolege iz bošnjačkog naroda budu na ovoj sjednici".

Podsjetimo da je sjednica Doma Naroda počela u 11 sati, a zatim je napravljena pauza od sat vremena nakon čega je zaključeno da se neće održati.

Ova sjednica je prekinuta 18. marta nakon usvajanja izmijenjenog dnevnog reda. Sjednica je tada prekinuta zbog nedostatka kvoruma, jer su je napustili delegati iz Kluba bošnjačkog naroda.

Pet delegata iz Kluba bošnjačkog naroda odlučilo je napustiti sjednicu nakon što je sa osam glasova "za", šest "protiv" i bez suzdržanih glasova, u dnevni red uvršteno razmatranje zahtjeva delegata Želimira Neškovića (Klub srpskog naroda) da se Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH razmatra po hitnom postupku.