Kanton Sarajevo
153

Snaga naroda i vijećnik Drago Jurić podržali Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada

A. Ku.
Denis Đogić i Mirza Selimbegović
Denis Đogić i Mirza Selimbegović
Snaga naroda čiji je nosilac liste u Novom Gradu Denis Đogić zvanično je podržala Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada. Podršku Mirzi Selimbegoviću pružio je i Drago Jurić, aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad.

Drago Jurić je aktuelni dopredsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad i ujedno je vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

U prethodnom mandatu Jurić i Selimbegović imali su korektnu i uspješnu saradnju kao predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad.

Snaga naroda novi politički subjekt koji u Novom Gradu prvi put izlazi na izbore a nosilac liste je Denis Đogić.

Drago Jurić i Mirza Selimbegović
Drago Jurić i Mirza Selimbegović

"Kada smo kao Trojka (SDP BiH, Narod i Pravda, Naša stranka) potpisali sporazum o zajedničkom nastupu u Novom Gradu najavili smo i poziv drugim strankama da podrže program koji sam kao kandidat za načelnika Novog Grada ponudio. U proteklom periodu održali smo niz sastanaka i prezentirali naš program, konkretne mjere i aktivnosti za rješavanje ključnih problema Novog Grada. To je program koji nudi jedni viziju za iskorak Novog Grada, za općinu koja će biti mjesto ugodnog življenja, svojevrsni grad u gradu. Drago mi je da taj program i jedan moj korektan odnos prema svim političkim strankama i građanima Novog Grada prepoznaje sve veći broj ljudi", kazao je Mirza Selimbegović.

On je najavio i da će u narednim danima krug podrške njegovoj kandidaturi nastaviti da se širi o čemu se blagovremeno obavijestiti javnost.

"Do izbora 6. 10. 2024. taj krug podrške će se sigurno znatno proširiti i to ćemo sa našim građnima komunicirati u narednim danima. Kao budući načelnik Novog Grada želim korektnu saradnju sa svima vijećnicima koji će biti zastupljeni u Općinskom vijeću novi Grad. Osim programa, mislim da politički akteri prepoznaju i taj moj korektan odnos pun poštovanja, uvažavanja i principijelnosti. Za razliku od protukandidata koji nemalu energiju troši na pokušaj gušenja i gašenja određenih političkih stranaka, ja nudim ruku saradnje. Mi u Novom Gradu imamo situaciju da načelnik zabranjuje ili otežava političkim strankama koje vidi kao konkurenciju da koriste javne resurse kao što su prostorije mjesnih zajednica ili druge sale i opremu. Više političkih stranaka o tome je javno govorilo, a među njima je čak i SDA. To mora biti zaustavljeno, politički konkurent mora biti poštovan a sve stranke i građane načelnik mora tretirati ravnopravno", dodao je na kraju Selimbegović.