Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li iko u ovoj banana drzavi da vjeruje da nije neka mucka
nema! ovi nisu ništa drugačiji od mileta.. fuj
Sad bi ti šumsko zemljište u FBIH da je lokalno - pa da možeš tajkunima da prodaješ zemlju sa prenamenom da zidaju zgrade i hotele i guraju ti koverte u džep i guzu na nivou kantona, a zemljište u RS-u da ostane "državno" da ima šta da glumi državu. Naivno je to.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U prevodu samo krcite dok ima
Postoje krivične prijave protiv predstavnika jedne kompanije koja pravi rudnik u Varešu zbog pustošenja šume, gdje je posječeno preko 500 kubika visoke šume. Iz kompanije su poslali dopis, u kojem traže da se uklone balvani i nude da namire štetu. Kažu da je došlo do omaške u čitanju koordinata, a onda nakon toga da nisu imali ni doznake ni projekat za sječu, što znači da ništa nisu ni smjeli posječi? Što li nekome ovakve odluke trebaju?
Pa da, znači oni će fino da daju šume pod koncesiju svojim privatnicima, i to sve po zakonu.
Na šumama su financirane nacionalne stranke preko svojih direktora i privatnika koji su pravo zakapitalili.I pitate se otkud poplave i vjetrovi.Ijos ti direktori ispadose menađeri godine.
Da mogu graditi zgrade u šumi. Tako će uništiti eko sistem, vodu, zrak..
Vlasnik šume u Federaciji su američka i engleska ambasada. Ovo je najobičnija kolonija.
Znaci da ce nametnuti ispod praga Niksic sve uciniti da sto vise ojadi Federaciju i uzme sto vise love jer ovo mu je zadnji voz jer nemoze biti predsjenik SDPa a posebnoo nemoze na neku funkciju jer 2 izborn ciklusa nemoze izborni prag da predje i naravno ostaje mu da sto vise uzme za sebe
Ovo meni zvoni za uzbunu! Smrdi, smrdi, užasno smrdi!
I onda rojimo na mileta . A ovi nasi degradiraju drzavu . U bilo kojem smislu od kud pravo entitetima da bilo sta rade sa drzavnom imovinom
koja ubleha, jedno govore a drugo pisu. naravno da je ovo uradeno kako bi rusitelji drzave imali alibi da kazu pa i vi ste u federaciji donijeli zakon o prenosu ndleznosti sa drzave. trojaka radi sta hoce, imaju podrsku medzunarodne zajednice, patriote nista nemogu uradit, zbogom BiH.
Legalno pljacka.
naivna Odluka, naivne Vlade i glupog Nikšića ,sada se nemojte ljutiti kada Dodik promjeni namjenu šumskog zemljišta u RS u i dodjeli koncesije za rudnike litija i ostalo,
Nijedan zakon n8je donešen u službi ili koristi građana već lični intetesi i profit pojedinaca i određenih političkokriminalnih grupa.Zato Hrnjiću ne prdi,otišao si iz privatne firme Meggle na grbaču građana,imenovan,pokušao si na nekoliko izbora i građani te nisu "ptepoznali".
Može li mi neko objasniti kako ovo funkcioniše? Privremeno prenamijenite šumsko zemljište? Pretvorite ga u građevinsko? Na toj zemlji koncesionar napravi, recimo deponiju jalovine za rudnik teških metala koji se pravi u blizini? Koncesionar deponuje jalovinu, državi to ostaje u vlasništvu nakon isteka koncesije kao šumsko zemljište iako je sve nepovratno uništeno? Je li tako to funkcionište? Zašto je premijer Nermin Nikšić naše visoke šume nazvao šikarom pravdajući ovo?
Za državno zemljište uzeli pare za koncesiju uzeli pare za prenamjenu i tako ko štite državnu imovinu.nemojte nas više branit i štitit .
Njiva i partneri uništavaju iznutra...
Tek sad nikom ništa nije jasno.svako tumači kako mu paše.