Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači ništa!
Naida straHota Muminovic unistila obrazovanje KS
Uzimaju pare a nista ne rade Sjede sa djecom i vodaju ih Po WC to im je jedini posao
Hota je napravila haosss sa ovim prosvjetarima pravi haosss sa programom pa ljudi smjenjujte je
supruga mi radi kao asistent i mogu vam reci da od tog posla nema fajde. inkluzija na ovaj način je jednostavno nemoguća. Rješenje je jedino da ta djeca kao prije, zajedno pohadjaju nastavu i da nauce osnovne stvari potrebne u životu. A ne da da uce strane jezike polinome, hemiju.. a jadna djeca ne znaju u praksi da broje do 20.
Istina. Sve gledam svaki dan
radim u skoli. asistent je nastavnik/profesor za razrednu nastavu kao i ja i ni najmanje nije edukovan da radi s djecom ometenom u razvoju. nametnuta inkluzija koja nikakve prednosti nema za djecu. ova djeca trebaju tim strucnjaka koji ce raditi svakodnevno s njima. da dragi Bog olaksa takvoj djeci i roditeljima a ja da se ne ogrijesim radeci s tom djecom(i ovu generaciju imam dječaka).
Ma ovi sa Zapada sve nazovi reforme koje rade ne rade to da bi nama riješili neki problem, naprotiv - oni ganjaju svoje agende i siju svoje sjeme čije će plodove kasnije žeti. Pogledajate kakav su nam Dejtonski ustav sklwpali, na šta nam sada liči od njih oktroisano pravosuđe, kako nam politički nametnuta Bolonja proizvodi škart kadrove, skupi notari umjesto nekad funkcionalnog SDK. Sve ovo oni rade u svojim budućim kolonijama.
Mozda je dobro zamisljeno ali ne provodljivo u praksi da valja
Mislim da je inkluzija pogrešan pristup. Ta djeca tu neće steći prijatelje. Bolje da se drže onih koji su im slični. Tu se osjećaju komfornije, rastu u istoj grupi. Nije biitna inkluzija na papiru, bitno je da je toj djeci ugodnije.
Bacanje para! Radim u srednjoj školi. Sa upošljavanjem preko 300 asistenata za djecu koja se školuju po IPP programu - mogli su osnovati minimalno 3 specijalizovane odvojene škole a ne tjerati nastavnike da u jednom odjeljenju rade po 2 programa. I na koncu, pošto to niko dosljednjo ne radi - a i nemoguće je da radi, onda svi fino toj djeci po IPP-u poklone ocjene. To je još jedna ublehaška agenda koja je nametnuta od strane Woke - Zapada.
A ti si neki ekonimista pa te zanima gdje odlaze pare svih nas, ti od nasih para donijas platu