Sarajevo
18

"Sukob" vijećnika u Općini Novi Grad: Biber odbacio sve Delalićeve optužbe

D. Be.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Općinski vijećnik Općine Novi Grad Sarajevo Bajro Biber reagovao je na tvrdnje Tajiba Delalića koji je danas podnio ostavku na mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća.
"Tvrdnje bivšeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Tajiba Delalića o meni i mojoj porodici odbacujem kao potpuno netačne, nekorektne i zlonamjerne. Izbor Tajiba Delalića za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad, podržao sam duboko vjerujući da bi to moglo donijeti boljitak građanima Novog Grada i uspješnom radu Općinskog vijeća čiji sam i sam član", poručuje Biber.

Dalje navodi da su se njegova nadanja pokazala kao iznevjerena te je odbio biti "poslušnik koji će zažmiriti na oba oka".

"Nikada nisam blokirao rad Općinskog vijeća, niti je to u moći jednog vijećnika. Pokazat će se da se ostavkom Tajiba Delalića vijeće bolje funkcionisati pa će građanima biti jasno da je upravo on bio kočnica u radu cijele jedne institucije. Također, ukoliko su Delalić i drugi vjerovali da ću iz zahvalnosti za izbor u Gradsko vijeće Grada Sarajeva postati poslušnik koji će klimati glavom i dizati ruku - grdno su se prevarili. Naime, ja sam se kandidirao za Gradsko vijeće Sarajeva i zahvalan sam kolegama vijećnicima koji su prepoznali moju kandidaturu i podržali me. Neki očigledno misle da su me time „kupili“, što je njihova pogrešna interpretacija", kaže biber.

Na kraju je odbacio, kako kaže, nečasne i nekorektne navode o njegovoj porodici.

"Moja kćerka je završila Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, i magistrirala sa prosjekom 9,7, i sigurno će svojom mladošću, znanjem i energijom doprinijeti svojoj zajednici za razliku od već umornog Delalića, koji je zadnjih nekoliko decenija na raznim funkcijama u Novom Gradu. Odbacujem tvrdnje da sam za sebe i članove svoje porodice tražio bilo šta, posebno stvari koje su nemoralne i nezakonite. Zbog svega navedenog, javno ga pozivam da dokaže da je u Općinsko vijeće ušao zbog građana, na način što će ostati vijećnik u Općinskom vijeću, a ne da se odrekne mandata i vrati na mjesto pomoćnika načelnika gdje će imati peterostuko veću platu", rekao je Biber.